Širokobriješki ‘Feal’ otvorio novu zgradu

Tvrtka FEAL, specijalizirana za projektiranje aluminijskih sustava i proizvodnju aluminijskih profila, danas je u Širokom Brijegu svečano otvorila novu upravnu zgradu, iz koje će se upravljati cijelom Feal Grupom koja djeluje u osam europskih zemalja.

Zgradu je svečano otvorio član uprave i glavni inženjer u FEAL-u Andrija Kožul, a prigodnim riječima nazočnima se obratio Jozo Bogdan koji je zahvalo svima što su na otvaranje zgrade za koju smatra da je jedna u nizu od strateških strateških projekata te širokobriješke trvtke.

Na svečanosti otvaranja, koju je nazočilo više stotina osoba iz javnog i gospodarskog života BiH i Hrvatske, ali i drugih susjednih zemalja, istaknuto je kako je nova upravna zgrada veliki eksponat FEAL-ove tehnologije te predstavlja spoj domaće i svjetske tehnologije izgrađena po strogim kriterijima za duže vremensko razdoblje.

Naime, izgradnja nove upravne zgrade bazirana je na upotebi FEAL-ovih proizvoda, tako da je izgrađena prema najnovijim zahtjevima toplinske provodljivosti, te je zbog toga postala prva poslovna zgrada u BiH koja je dobila certifikat za energetsku učinkovitost s najvišom ocjenom. Za zagrijavanje zgrade koristit će se većim dijelom otpadna toplina iz peći iz pogona, a zgrada je opremljena i softverom koji će automatski regulirati zagrijavanje i klimatizaciju s upravljanjem prozorima, žaluzinama, rasvjetom.

Inače, tvrtka FEAL d.o.o. osnovana je 1976. godine, a osnovna djelatnost poduzeća je prerada aluminija. U cijelosti je privatizirana 2000. godine, i danas zazima vodeću tržišnu poziciju u aliminijskoj industriju na području jugoistočne Europe.
FEAL ima više od 35 razvijenih sustava za prozore, vrata i fasade, koji su atestirani i certificirani u institutima kao sto su IFT Rosenheim, GBD Bregenz, IGH Zagreb. Osim ovoga, Feal proizvodi gotove prozore i ostale aluminijske dijelove koji se ugrađuju u najmodernije vlakove, kao i dijelove za potrebe automobilske industrije.

U prošloj, 2011. godini, tvrtka FELA ostvarila je povećanje proizvodnje i prodaje u odnosu na 2010. godinu za oko 10 posto, a u 2012. godini planiran je rast za 12 posto. Feal Grupa danas zapošljava više od 500 radnika.

(ABCportal.info | Foto: Jabuka.tv)

7 komentara

  • Gdje su bili radnici,robovi na rucku.Oni su ti koji su morali nazocit ovoj manifestaciji.Jozo ne bih nikad nista postiga sam,bez svojh radnika.
    Mozda je on planira ali gospo.Zdenka Misel nisu bili za to.

  • ej žugatori, ovo je firma koja jedina donosi suhu lovu. ako ih ne plaća to je izrabljivanje, a ako ih plati svaki minut to nije izrabljivanje nego rad

  • zatvor u zenici je mila majka kako je tamo nisam radio vec sam bio nazočan dok je se objekat pravio pa sam vidio sta radnicim rade i kako ih maltretiraju tamo je bas za ljutu muku radit svak se svakog boji nesmis prnit da te oni brko kvesić iz potkraja vidi izda usi a JOZO ko jozo je dobar udbe vele ima

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.