Autor “Simpsona” otkrio stvarni Springfield

Priče o zgodama Barta Simpsona i njegove obitelji postale su opće mjesto televizijske industrije, no jeste li se ikada zapitali gdje se Springfield, rodni grad Simpsona, zapravo nalazi?

Sam Springfield postao je svojevrsna zvijezda popularne animirane TV serije služeći kao kulisa za smiješne avanture obitelji Simpson. Pune 23 godine koliko se show prikazuje autor je stvarnu lokaciju toga gradića držao strogo čuvanom tajnom, sve dosad.

U razgovoru za svibanjsko izdanje časopisa Smithsonian, Matt Groening otkrio je da je animirani grad utemeljen na Springfieldu u američkoj saveznoj državi Oregon, blizu njegova rodnog grada Portlanda. Shvatio sam da je Springfield jedno od najčešćih imena za američke gradove. Želeći postići uspjeh serije pomislio sam:’ To će biti stvarno cool, svatko će misliti da se radi o njegovom Springfieldu. I doista je tako, rekao je Groening.

Članovi obitelj Simpson imena su dobili po Groeningovoj obitelji: ocu Homeru, majci Margaret te sestrama Lisi i Maggie.

Lik Barta utemeljen je na Groeningu osobno, no ime Matt zamijenio je Bartom. Čak je i adresa na kojoj živi omiljena američka animirana obitelj, 632 Evergreen Terrace adresa kuće u kojoj je Groening živio kao dijete, prenosi HRT.

Priča o obožavatelju krafni Homeru J.Simpsonu i njegovoj disfunkcionalnoj obitelji, supruzi Marge i djeci Bartu, Lisi i Maggie postala je opće mjesto američke kulture, osvojila 27 Emmya i dobila svoje mjesto na holivudskoj Stazi slavnih.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.