Fanovi Davida Bowieja nisu niti malo oduševljeni novim filmom o njemu | Jabuka.tv

Fanovi Davida Bowieja nisu niti malo oduševljeni novim filmom o njemu

Iako je “Stardust” najavljen kao priča o danima kada je Bowie počeo kreirati svoj Ziggy Stardust alter ego, ovaj neautorizirani uradak u kojemu nema Bowiejeve glazbe nije naišao na odobrenje niti fanova niti glazbenikove obitelji.

Neautorizirani biografski film Stardust kojeg od same najave prate brojne kontroverze ipak je ugledao svijetlo dana što fanovi, ako je suditi po reakcijama na društvenim mrežama, nisu dočekali s oduševljenjem.

Dokumentarnog karaktera, film Stardust premijerno je prikazan 28. listopada na Raindance Film Festivalu te je istog datuma po prvi put otkriven i službeni trailer nakon čega se reakcije fanova i dalje ne stišavaju.

Iako ima mnoštvo znatiželjnih obožavatelja koji žele vidjeti film te odluku donijeti nakon što skupe sve dojmove, društvene mreže preplavljene su komentarima koji filmu ne prognoziraju prevelik uspjeh.

Ne. Jednostavno ne. Naglasak ne može biti toliko loš, sve skupa djeluje kao da je riječ o američkoj sapunici, i film o Bowieju jednostavno ne može biti bez njegove glazbe, požalila se obožavateljica na Twitteru, nakon čega je uslijedilo mnoštvo sličnih reakcija, piše Mixer.

Razočarani fanovi u svemu su našli zamjerku pa tako i na odabir glavne uloge: …kao da su doslovno zapitali ‘da vidimo koji glumac najmanje nalikuje Davidu Bowieju‘ te njemu dodijelili ulogu.

Bowie je bio istinski genijalac. Napraviti film o njemu bez njegove glazbe i bez odobrenja njegove obitelji, znajući pri tome kako on sam nije želio film o sebi, zaista nije u redu, jedan je od niza Tweetova koji se širi Internetom, a uz neskrivanje nezadovoljstva fanovi savjetuju: Radije pogledajte neke filmove u kojima je Bowie sudjelovao: Glad, Ljudi mačke, Labirint. Pogledajte ga u ulozi još jednog genijalca, Tesle (u filmu Prestiž).

Dok jedni ne biraju riječi kojima će izraziti svoje nezadovoljstvo drugi su svoja razmišljanja upakirali u razne usporedbe među kojima se istaknula objava trailera uz komentar: Molim vas, dovoljna nam je samo jedna pandemija.

S druge pak strane, našao se i niz ljubitelja filma i glazbe koja su stali u obranu filma, među kojima su i neki glazbeni i filmski stručnjaci koji film ocjenjuju iznimno dobrim ocjenama te ga opisuju kao duboki zaron u rađanje glazbene ikone budući da, za razliku od većine drugih glazbenih filmova koji prikazuju široku sliku života glazbenika, Stardust donosi priču o turneji iz 1971. godine u sklopu koje je Bowie počeo otkrivati svoj alter ego te tako započeo s kreiranjem – Ziggyja Stardusta.

Obožavatelji lika i djela Davida Bowieja ili ne, prosudite sami:

(www.jabuka.tv)


Komentiraj: