Ekonomski fakultet obilježava 40 godina svoga postojanja

Ove godine Ekonomski fakultet u Mostaru obilježava 40 godina svoga postojanja. U sklopu obilježavanja 40. obljetnice postojanja mjesec listopad je proglašen mjesecom otvorenih vrata na Ekonomskom fakultetu. Eminentni profesori sa Ekonomskih fakulteta iz čitave regije održat će niz predavanja.

Predavanja se organiziraju u suradnji sa Forumom studenata Ekonomskog fakulteta – FSEF.

U četvrtak 13.10. pred punim amfiteatrom, predavanje je održao dekan Ekonomskog fakulteta u Zagrebu  prof.dr. sc. Tonći Lazibat na temu  „ Terminsko trgovanje – izazov, potreba i „trgovina maglom“ „. Kroz svoje predavanje osvrnuo se na stanje u Rebublici Hrvatskoj kao i u Bosni i Hercegovini te pobliže objasnio pojam burzi i predvidio zanimanje brokera kao posao budućnosti na ovim prostorima. Svoje zanimljivo predavanje zaključio je praktičnim savjetima za terminsko trgovanje.

Dobrila Rajić, univ.spec.oec. održala je predavanje na temu „ Uloga interne revizije, akreditacije i certifikacije u visokom obrazovanju“ osvrćući se kroz tu temu na međunarodni položaj Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

U petak 14.10. prof.dr.sc. Ljubo Jurčić održao je predavanje na temu „Komparativni i ekonomski sustavi“. Naglasak je stavljen na Europsku uniju kao i na današnji ekonomski sustav, prije svega promatran kao politički sustav. Prof. Jurčić je naglasio nehomogenost političkih sustava te potrebu za poznavanjem povijesti sustava kako bi mogli razumijeti razlike među njima i na taj način iskoristiti mogućnosti koje pruža EU koju prof. Jurčić vidi kao nužno ali ne i dovoljno rješenje.

Kroz čitav mjesec listopad u amfiteatru Ekonomskog fakulteta u Mostaru održavat će se niz zanimljivih predavanja :
Prof.dr.sc. Boris Cota    Neravnoteža tekućeg računa i strukturalno prilagođavanje 17.10.2011. u 10:00
Prof.dr.sc. Muris Čičić    BiH i EU u svjetlu globalnih promjena    19.10.2011. u 11:00
Doc.dr.sc. Sanda Rašić    Sustavi upravljanja okolišem    20.10.2011. u 10:00
Prof.dr.sc. Lajoš Žager    Financijsko izvještavanje    27.10.2011. u 10:00
Prof.dr.sc. Zoran Kovačević    Utjecaj recesije na prerađivačku industriju u RH    27.10.2011. u 11:00

Ovim putem FSEF poziva sve zainteresirane za dodatno usavršavanje i stjecanje novih znanja iz ekonomskih oblasti da se odazovu predavanjima navedenih renomiranih profesora.

FSEF je studentska organizacija, neprofitnog karaktera, koja okuplja studente na Sveučilištu u Mostaru. Osnovni zadatak FSEF-a je održavanje stručnih seminara, foruma, javnih tribina i panel diskusija za stručno usavršavanje i obrazovanje studenata. Svi studenti koji su zainteresirani da se priključe radu FSEF-a mogu dobiti informacije na [email protected]

Partneri FSEF-a: Ekonomski fakultet Sveučilišta u Mostaru, UniCredit Bank d.d., Studentski zbor Sveučilišta u Mostaru, Globus Mill d.o.o. Mostar, Print Shop Mostar.

Medijski pokrovitelji: Radio Herceg Bosne (RHB), Radio televizija Mostar, Dnevni List, Pogled.ba.

(www.jabuka.tv)

 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.