Dron koji vam nosi kišobran iznad glave

Japanska kompanija Asahi Power Service predstavila je svoj izum i njegov prototip – malene bespilotne letjelice koja svojem vlasniku iznad glave nosi kišobran. Dronovi koji prate svojeg vlasnika već su do sada korišteni u svrhe snimanja atraktivnih selfija (ili bolje rečeno droneija), a ovo je prvi puta da ih vidimo u ovoj primjeni.

Pomalo bizarno rješenje tek je u fazi razvoja, a njegovi autori uvjeravaju zainteresirane buduće kupce da će u finalnom dizajnu rotori koji “zuje” tik iznad glave biti smješteni u posebne zaštitne kaveze te da neće biti nikakve opasnosti po zdravlje onoga tko se nalazi ispod ovog bespilotnog kišobrana. U drugom konceptnom videu se, pak, vide i rotori smješteni iznad površine kišobrana što se čini kao još sigurnije rješenje, piše Bug.hr.

Prototip letećeg kišobrana sada je težak oko 5 kilograma i ima vrijeme autonomije od tek 20-ak minuta, no Free Parasol, kako bi trebalo biti ime finalnog proizvoda, trebao bi težiti tek 2 kilograma i imati autonomiju od oko sat vremena s jednim punjenjem baterija.

Japanci ovaj proizvod razvijaju već gotovo dvije godine, a sada najavljuju kako bi za prodaju trebao biti spreman nagodinu. Cijena bi mu trebala biti oko 30 tisuća jena, odnosno nešto više od 1.700 kuna.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.