Domovi zdravlja upozoravaju: Mostaru prijeti zdravstvena katastrofa – Jabuka.tv

Domovi zdravlja upozoravaju: Mostaru prijeti zdravstvena katastrofa

Mostaru, osim ekološke, prijeti i zdravstvena katastrofa, upozorili su u petak iz mostarskih domova zdravlja.

Domovi zdravlja Mostar i Stari grad pozvali su mjerodavne institucije i udruge građana da žurno riješe problem deponije Uborak, koji je u blokadi od 22. veljače zbog čega se danima gomila smeće na mostarskim ulicama.

Iz dva mostarska doma zdravlja upozoravaju na epidemiju gripe te veliki potencijalni rizik od koronavirusa te dodaju kako se rizik od oboljenje od zaraznih bolesti višestruko povećava uslijed velikih količina otpada koje se nalaze na ulicama.

U priopćenju se navodi da Mostaru ne prijeti samo ekološka nego i zdravstvena katastrofa u kojoj su vulnerabilna populacija starije osobe, djeca, kronični bolesnici, ali i svi ostali koji su izloženi opasnosti od virusa i zaraznih bolesti.

Ukoliko dođe do eskalacije situacije, život u gradu odvijat će se vrlo otežano i mnogo toga će biti onemogućeno. Kako bismo smanjili ovaj rizik, još jednom apeliramo na sve institucije i udruge građana da ozbiljno shvate ovu situaciju i žurno pristupe rješavanju ovog problema, navodi se u priopćenju Doma zdravlja Mostar i Doma zdravlja Stari grad.

Bešlić ponudio novi sporazum oko deponije Uborak

(www.jabuka.tv)


14 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.