Bešlić ponudio novi sporazum oko deponije Uborak – Jabuka.tv

Bešlić ponudio novi sporazum oko deponije Uborak

U Gradskoj vijećnici Mostara jutros je održan sastanak predstavnika Grada Mostara, deponije JP Deponije Uborak s predstavnicima građanske inicijative “Jer nas se tiče”, mještana nastanjenih oko deponije Uborak.

Predstavnici inicijative “Jer nas se tiče” predstavili su svoje zahtjeve gradonačelniku Mostara Ljubi Bešliću, a s većinom tih zahtjeva, koji su u njegovoj zakonskoj nadležnosti, gradonačelnik se složio i spreman je raditi na njihovu ispunjenju.

Oni zahtjevi koje nisu u njegovoj nadležnosti, već se tiču isključivo Gradskog vijeća i viših razina vlasti, gradonačelnik ne može preuzeti odgovornost na njihovo ispunjenje.

Na sastanku je gradonačelnik Bešlić upoznao predstavnike Inicijative sa sadržajem razgovora koje imao jučer s čelnicima stranaka HDZ-a BiH i SDA tijekom njihovog sastanka jučer u Mostaru, te potporom koju su i oni spremni osigurati kako bi se riješio problem odlaganja otpada na sanitarnoj regionalnoj deponiji Uborak.

Također, na jutrošnjem sastanku od strane Grada Mostara predstavnicima inicijative ponuđen Sporazum o kojem se oni tijekom dana trebaju očitovati.

Za danas, četvrtak, u 14 sati, zakazan je nastavak jučer započete izvanredne sjednice Stožera civilne zaštite Grada Mostar. Na sjednici je već bilo riječi o poduzimanju mjera u cilju prevencije i zaštite zbog opasnosti širenja koronavirusa, a u tom kontekstu posebice je naglašeno kako blokada Deponije i ne odvoženje komunalnog otpada u Mostaru te gomilanja smeća na ulicama grada, znatno povećava rizike za razvoj zaraznih bolesti, navodi se u priopćenju Grada Mostara.

(www.jabuka.tv)


5 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.