Dokle su došli radovi na mostarskom ”Alcatrazu”

Gradnja ovog zatvora, koji je nazvan mostarski ”Alcatraz”, jer je prema projektu predviđeno da to bude jedan od najsigurnijih i najmodernijih KPZ-ova u regiji, započela je koncem svibnja, i to nakon osmogodišnjeg zastoja.

Nakon prve faze radova, koja je završena 2012. godine, a u koju je uloženo 3,3 milijuna KM, i to iz federalne blagajne, upravo je nedostatak novca, a kasnije i zavrzlame oko tenderske procedure, bio glavna kočnica za nastavak projekta.

Međutim, cijela priča oko izgradnje novog objekta, napokon, ide svojim tokom, što je potvrdio Boris Džeba, direktor KPZ-a Mostar.

Tako se od svibnja do sada uvelike grade tri objekta, među kojima su upravna i zgrada za smještaj zatvorenika, a radovi u okviru ove faze, koji će koštati 3,4 milijuna KM i koja su, također, osigurana iz federalnog proračuna, trebali bi biti okončani početkom ljeta naredne godine.

Kako je kazao Džeba za portal Akta.ba, plan je da se odmah nakon okončanja ovih radova započne i treća faza, kako bi za dvije godine KPZ Mostar bio na novoj adresi i, praktično, napokon izmješten iz središnje gradske zone.

KPZ Mostar u Ulici Tvrtka Miloša

Postojeća zgrada KPZ-a Mostar datira iz austrougarskog razdoblja iz 1891. godine i, unatoč brojnim intervencijama, cijela infrastruktura je u prilično lošem izdanju.

Novi objekt se prostire na 50.000 četvornih metara.

Cijeli kompleks kapaciteta je 420 osoba, od čega će ih 220 biti u prostoru poluotvorenog tipa. Bit će građen prema svim europskim standardima.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.