Hrvat potpisao za UFC i odmah dogovorio spektakularnu borbu

Hrvat Ante Delija od ponedjeljka je postao novim članom UFC-a, a već ima ugovoren i svoj debi.

I to ne bilo kakav, budući da ga odmah čeka velika prilika – 17. listopada na UFC-ovom ‘Fight Islandu’ u Abu Dhabiju borit će se protiv Ciryla Ganea.

Razlog za angažiranje hrvatskog teškaša iz Dubrovnika je otkazivanje Ganeovog planiranog protivnika, Shamila Abdurakhimova. Ta borba ugovarana je već tri puta, da bi svaki put došlo do problema i UFC više nema namjeru čekati. Čini se kako su Deliju već imali na brzom biranju te je uslijedio poziv. Ante se osjećao spreman i niti trenutka nije dvojio hoće li isti prihvatiti, piše FightSite.hr.

Ciryl Gane inače glasi za jednog od najvećih talenata u UFC-u te je neupitno trenutno najveći potencijal teške kategorije. 30-godišnji Francuz trenutno je na savršenom omjeru 6-0, dok je kao UFC borac slavio u sve tri borbe.

Posljednji nastup imao je u prosincu prošle godine, kad je vrlo dominantno savladao Tannera Bosera, borca koji se u međuvremenu isprofilirao kao još jedno zanimljivo teškaško UFC ime. Iako je po borilačkoj bazi kickboksač, Gane je već prezentirao i vrsno snalaženje u parteru. Ukratko, u dosadašnja tri nastupa u Octagonu nije bio ugrožen.

Delija je Ganeov vršnjak i njegov trenutni omjer je 17 pobjeda i tri poraza. Posljednji nastup datira mu na studeni prošle godine, kad je na zagrebačkoj KSW priredbi savladao Olija Thompsona. Od 2020. godine puno je očekivao, budući da je trebao nastupiti u trećoj PFL sezoni, no ona je zbog pandemije otkazana u potpunosti. Ante je nastavio trenirati, u Cro Cop timu te u zagrebačkom ATT-ju, čekajući poziv, a na kraju je dočekao onaj najveći, piše FightSite.

Priredbu 17. listopada predvodi borba Briana Ortege i Chan Sung Junga, a Ante bi se čak mogao naći i na glavnom programu iste. Naime, dok je još Abdurakhimov bio u igri, ta pozicija nije bila upitna.

(www.jabuka.tv)1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.