Del Vechio: “Nisam bio na svečanoj akademiji ni defileu povodom Dana RS-a”

Ne mogu vam ništa komentirati, samo ću reći da nisam bio ni na svečanoj akademiji, ni na defileu, ali bio sam jučer u Banjoj Luci, kazao je Ivan Del Vechio, veleposlanik Republike Hrvatske u BiH.

Podsjetimo, premijer Hrvatske Andrej Plenković zatražio je od ministrice vanjskih i europskih poslova Marije Pejčinović-Burić da pozove veleposlanika Hrvatske iz BiH na razgovor. Razlog tome je jučerašnji odlazak veleposlanika Ivana Del Vechija na svečanost kod Milorada Dodika, piše Avaz.ba.

Del Vechio nije želio komentirati što očekuje od sastanka s Plenkovićem, već je ponovio da nije bio na svečanom defileu. Del Vechio je jučer bio u Banjoj Luci, a mediji su prenijeli njegovu sliku s Miloradom Dodikom na svečanom prijemu povodom obilježavanja Dana RS.

Podsjetimo, osim njega, u Banjoj Luci bio je jučer i bivši član Predsjedništva BiH i predsjednik HDZ-a i HNS-a BiH Dragan Čović, a uz njega u delegaciji hrvatskog naroda na svečanoj akademiji prisustvovali su i Vjekoslav Bevanda, dopredsjednik HDZ-a BiH, zamjenik predsjedavajućeg Vijeća ministara i ministar financija i trezora, Davor Čordaš, dopredsjednik HDZ-a BiH, Josip Jerković, dopredsjednik Republike Srpske, i Josip Grubeša, ministar pravde Bosne i Hercegovine.

Hrvatski veleposlanik povučen u Zagreb zbog pojavljivanja u Banjoj Luci

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.