Žao nam je, Apple , “notch-u” je odzvonilo! – Jabuka.tv

Žao nam je, Apple , “notch-u” je odzvonilo!

Svjedoci smo da se u posljednje vrijeme sve više proizvođača mobitela trudi da njihovi mobiteli imaju što veći omjer veličine zaslona u odnosu na veličinu samog uređaja.

Najveća prepreka tome bila je prednja kamera. Neki proizvođači mobitela počeli su koristiti “zub” na vrhu zaslona (eng. notch) kako bi zaslon što više približili gornjem rubu uređaja.

Iako Apple sa svojim iPhone X-om nije prvi koji je tu tehnologiju počeo primjenjivati, zasigurno možemo reći kako je to najbolje izbrendirao. Publika je bila iznimno podijeljena oko toga “zuba”, dok su ga jedni mrzili, drugi su ga obožavali i vjerovali da je to odlika premium proizvoda.

lenovo z5 pro

U zadnjem kvartalu 2018. godine neki od najvećih svjetskih proizvođača smartphone-a predstavili su svoje klizne modele uređaja s “edge to edge” zaslonom.

Među njima se ističu Huawei Honor Magic 2, Xiaomi Mi Mix 3 te Lenovo Z5 Pro. Sva 3 uređaja imaju približno 85% odnos površine zaslona prema površini uređaja, zaslone veličine 6.39″, dolaze s minimalno 6GB RAM-a, 8-jezgrenim procesorima, USB Type-C te su svi Dual-SIM.

Sudeći prema komentarima na raznim recenzijama, publika je oduševljena ovim načinom rješavanja problema pozicije prednje kamere pa bi ovaj trend kliznih uređaja trebao trajati dosta duže nego “notch”.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.