Jeste li premladi za brak?

Mnogi od nas skloni su vjerovanju kako parovi, što mlađi uplove u brak, imaju veće šanse za razvod, no da to nije samo isprazno vjerovanje potvrdila su i mnoga istraživanja. Naime, što kasnije uplovljavate u bračnu zajednicu, to je manja šansa da ćete se jednog dana razvesti.

U prilog ovome idu mnoge stvari, no glavni razlozi zašto je tome tako su emocionalna zrelost i životno iskustvo. Naravno da niti jedna veza nije ista i da ne postoji jedinstven šablon za uspjeh, no baš kao što se neke veze raspadnu i nakon nekoliko godina, tko kaže da se jednako tako neće raspasti i brak?

Zanimljivo je spomenuti rezultate još jedne studije, a ti su kako je odgađanje sklapanja braka često povezano sa zarađivanjem žena na duge staze, piše Cosmopolitan.hr.

Imajući taj čimbenik na umu, jasno je da postoji značajna razlika između žena koje odlučuju stupiti u brak u svojim ranim dvadesetima i onih koje u brak stupaju nakon što prijeđu tridesetu. Važna komponenta u toj priči je obrazovanje, budući da su žene koje kasnije stupaju u brak najčešće obrazovanije od onih koje u brak ulaze vrlo mlade.

I, iako nema pravila koje kaže da će žena automatski zarađivati manje uplovi li u brak vrlo mlada, ipak je neosporno veća vjerojatnost da je žena koja se za brak odlučuje kasnije materijalno sigurnija, zrelija te da dolazi u paketu s puno više životnog iskustva.

Ako i vi pripadate skupini mladih žena koje već sada razmišljaju o braku, važno je da nekoliko stvari imate na umu.

Iako vam se možda trenutno to ne čini, osobito je važno da imate obitelj, rodbinu i prijatelje koji vam pružaju podršku, na koje možete računati i koji su spremni pomoći vam. Također, morate biti apsolutno sigurni da vaš partner podržava vaše ciljeve, kako one kratkoročne tako i one dugoročne.

Jer nije baš ugodno u 25. otkriti kako on želi djecu čim prije, a vi se želite posvetiti izgradnji karijere. I na kraju, nemojte zaboraviti kako je vjenčanje samo divan početak, a brakovi su ono u čemu je trik. Kako bi i oni funkcionirali, morate biti sigurni da je on vaša bezuvjetna podrška po pitanju svega.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.