Danas Dan žalosti: Cijela BiH tuguje za mladima iz Posušja

Danas je Dan žalosti u cijeloj Bosni i Hercegovini nakon tragedije u Tribistovu kod Posušja gdje je osmero mladih izgubilo živote u novogodišnjoj noći uslijed gušenja plinom.

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine je donijelo Odluku o proglašenju 2. siječnja 2021. godine Danom žalosti u BiH zbog tragične pogibije osmero mladih iz Općine Posušje. Odluka je jednoglasno usvojena.

Vlada Federacije BiH proglasila je 4. siječnja Danom žalosti.

Zapadnohercegovačka županija proglasila je tri dana žalosti. Danima žalosti na prostoru ZHŽ proglašeni su 2., 3. i 4. siječnja 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak).

Načelnik općine Posušje također je donio odluku o proglašenju Dana žalosti 2.,3. i 4. siječnja 2021. godine.

2.,3. i 4. siječnja 2021. godine (subota, nedjelja i ponedjeljak), proglašavaju se Danima žalosti na području općine Posušje, povodom tragične smrti osmero mladih ljudi: – Marija Pavković – Mia Soldo – Žana Pavković – Stipe Romić – Mirela Rezo – Stjepan Jukić – Ivan Miličević – Stipe Pavković, priopćeno je.

Tisuće Posušana odalo počast tragično preminulim mladim sugrađanima

Vozila s tijelima osmero mladih koji su se ugušili u novogodišnjoj noći blizu Posušja odvezena su u petak u Mostar, gdje se treba obaviti obdukcija.

U novogodišnjoj noći u strašnoj tragediji u Tribistovu u općini Posušje uslijed gušenja plinom u vikendici smrtno su stradali:

Ivan Miličević, rođen 29. 8. 2001. u Posušju, nastanjen u Poklečanima, Posušje,
Stipe Romić, rođen 27. 9.2001. u Posušju nastanjen u Poklečanima, Posušje,
Mirela Rezo rođena 8. 9. 2001. u Švicarskoj nastanjena u Posušju,
Žana Pavković, rođena 15. 9. 2001. u Splitu nastanjena u mjestu Vrpolje, Posušje,
Mia Soldo, rođena 4. 8.2001. u Splitu nastanjena u Sutini, Posušje,
Stipe Pavković, rođen 22. 9.2001. u Mostaru nastanjen u Vrpolju, Posušje,
Marija Pavković, rođena 16. 4. 2001. u Splitu nastanjena u Vrpolju, Posušje,
Stjepan Jukić, rođen 9. 8.2001. u Mostaru nastanjen u mjestu Batin, Posušje.

Na dočeku bilo 14 mladih: Prozor bio napola otvoren, agregat radio

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • Bože dragi, gledam sliku preminulih….ne zna se koje od njih je bilo ljepše. Meni kao majci, srce se slama na samu pomisao na ovu tragediju! Ne daj Bože nikome i nikada više!
  I da, danas tuguju sve majke, i Hrvatice i Muslimanke i Srpkinje, pa i majke iz cijele regije, tuguju svi koji su čuli za strašnu tragediju! Dijete je dijete, a svi smo mi isti ljudi, sa istim tugama, bolima, osjećajima i potrebama. Nadam se da će sva ova tuga biti pouka svima nama u BiH, da se ne mrzimo i ne uništavamo međusobno! Djecu nam ubijaju bolesti, prometne nesreće, različite tragedije,…., nemamo mi vremena za mržnju!
  Hrvate iz BiH i Hrvatske, su ovih dana potresle dvije velike tragedije, u kojima je ugašeno 15 života, od toga 10 mladih. Puno je to, tuga je prevelika!

  • Suosjećam kao majka,teška gruda mi leži na srcu..
   Roditelji su mi iz Posušja,tako je bol jos veća..
   💔🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏🙏

 • “Cijela bih tuguje…”
  Dan zalosti…
  U kavani / hotelu jutros idioti raspalili rozgu ko za gospojinu.
  Upit konobaru, zar nije dan zalosti, “pa evo smanjio sam (zvuk)”, ponovni komentar da to nije to; “stojaznam, gazda…”
  Gazda (đ.bre) sram te bilo!!!

 • Hrvati, diljem svijeta iz Hrvatske, Slovenije, Madarske, Italije, Irske, Rusije daleke Amerike i Australije oplakuje ovaj dogadaj! Neponovilo se!

 • Zaslono je kako su hrvatske tv juce dale prostor o tragicnom stradanju mladih kao zadnju vijest prije sporta cca 1.5minutu..sramota

 • Tuga za svakog ko ima djecu,za svakog ko ima dušu ,žalosni su moji dani i moje godine od 91.a tek ovi roditelji šta su sve preživjeli i sad ovo .Pogledaj dom svoj Anđele .Sve bih učinila da mogu ,da vam bude lakše ,ali nema nama bolje…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.