U svim veleposlanstvima i konzulatima u svijetu zastave BiH će biti na pola koplja

Zamjenica predsjedatelja Vijeća ministara i ministrica vanjskih poslova BiH Bisera Turković uputila je telegram sućuti povodom tragičnog događaja, u kojem je život izgubilo osam djevojaka i mladića u blizini Posušja.

Vijest o tragediji u Posušju sam primila s dubokom tugom, bolom i nevjericom. U svojstvu zamjenice predsjedatelja Vijeća ministara i ministrice vanjskih poslova naše zemlje, upućujem izraze najdubljeg suosjećanja roditeljima, članovima obitelji, obitelji i prijateljima, zbog nenadoknadivog gubitka. Ovo je veliki gubitak za cijelu Bosnu i Hercegovinu. Molim Boga da ožalošćenim obiteljima podari snage i strpljenja u ovim teškim trenucima, navodi se u telegramu ministrice Turković.

Odlukom Vijeća ministara Bosne i Hercegovine danas je u našoj zemlji proglašen Dan žalosti.

Ministrica Turković uputila je instrukciju svim diplomatsko-konzularnim predstavništvima i misijama Bosne i Hercegovine u svijetu, po kojoj su dužni spustiti zastavu Bosne i Hercegovine na pola koplja.

Svi DKP-i, u skladu s iskazanim interesom građana Bosne i Hercegovine u zemlji prijema, a uz poštivanje svih relevantnih epidemioloških propisa, mogu organizirati upisivanje u knjigu žalosti, te da na prigodan i dostojanstven način, s pijetetom, obilježe Dan žalosti, piše Večernji.ba.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.