Čuvajte zdravlje zaprljanim rukama

Bilo da se bavite vrtlarstvom, ratarstvom ili pak tražite zakopano blago, sve dok su vam ruke uprljane zemljom, činite sjajnu stvar za svoje zdravlje!

Možda zvuči iznenađujuće, ali ispada da je bakterija Mycobacterium vaccae – nepatogena bakterija tla koju ljudi unose u organizam probavnim putem ili udisanjem prilikom boravka u prirodi, stari prijatelj i zaštitnik zdravlja ljudi.

Istraživanja su, naime, pokazala da navedena bakterija ublažava simptome astme i bori se s tuberkulozom, a također smanjuje stres i djeluje protuupalno, prenosi agroklub.com.

Prema istraživanju američke nacionalne znanstvene akademije (National Academy of Sciences), kako biste bili zdraviji, sve što trebate činiti je unijeti prijateljsku bakteriju u svoj organizam. Stoga uzmite lopatu u ruke i kopajte, sijte, sadite i ostvarite višestruku dobit.

Dodatno, možete se priključiti i japanskom trendu “šumskoga kupanja”. Okružite se prizorima, zvucima i mirisima prirode kako biste ostali dobroga zdravlja, ali i zdravoga razuma.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.