Čović u sjedištu NATO-a: Aktivacija MAP-a do kraja godine bila bi pozitivan signal

Predsjedatelj Predsjedništva BiH dr. Dragan Čović u utorak se u sjedištu NATO-a u Bruxellesu sastao s glavnim tajnikom NATO-a Jensom Stoltenbergom.

Na početku susreta Čović se zahvalio glavnom tajniku NATO-a na sastanku, koji smatra izvrsnom prigodom da ga informira o napretku Bosne i Hercegovine u oblasti euroatlantskih integracija.

Upoznao je glavnoga tajnika sa značajnim inicijativama koje je Predsjedništvo BiH poduzelo u proteklom razdoblju, čime je zatražilo od svih nadležnih institucija Bosne i Hercegovine da žurno provedu sve potrebne aktivnosti za ispunjavanje uvjeta iz Talina. Istaknuo je da bi aktivacija MAP-a do kraja godine bila iznimno pozitivan signal za cijelu regiju.

Čović je izjavio i da je Bosna i Hercegovina pripravna na daljnju suradnju s NATO savezom kontinuiranim sudjelovanjem i pružanjem potpore u mirovnim operacijama te je iskazao spremnost za eventualno proširenje suradnje u ovoj oblasti.

Stoltenberg se zahvalio Bosni i Hercegovini na njezinoj predanosti međunarodnoj sigurnosti, uključujući i njezine doprinose mirovnim misijama NATO-a u Afganistanu.

Pohvalio je napore BiH kada je u pitanju aktiviranje MAP-a te je iskazao potporu ispunjenju talinskih uvjeta. Istaknuo je također kako je nužno raditi na reformama obrane i implementaciji usvojenoga dokumenta “Pregled obrane”, kako bi BiH ostala vrlo vrijedan partner NATO-a.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.