Čović nakon sastanka s Dodikom i Izetbegovićem: Nećemo podržati imenovanje Selme Cikotića

U Istočnom Sarajevu danas je održan sastanak predsjednika SDA Bakira Izetbegovića, lidera HDZ-a BiH Dragana Čovića i prvog čovjeka SNSD-a Milorada Dodika. Na kraju susreta, Čović je secirao dogovorene i nedogovorene segmente.

Kako je kazao, tri lidera su dogovorili da proračun Bosne i Hercegovine bude završen i očekuje da sve bude gotovo do 27. lipnja na Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH.

Druga točka je bio Izborni zakon vezan za Mostar.

Treće pitanje je bilo kadroviranje i ništa se nismo dogovorili, rekao je Čović dodajući raniji stav da Hrvatska demokratska zajednica BiH neće podržati Selmu Cikotića za novog ministra sigurnosti.

Spomenuo je da je SIPA “srpsko mjesto”, prenosi Klix.

Također, Čović je bio striktan u stavu da Uprava za neizravno oporezivanja “pripada” hrvatskom narodu.

UNO će biti hrvatski i ni s kim ga nećemo dijeliti, rekao je predsjednik HDZ-a dodajući da će se nastaviti dogovarati bilateralno, odnosno u četiri oka.

Dodik čestitao Plenkoviću i otkrio kada bi mogli biti lokalni izbori u BiH

Izetbegović: Hrvati se i dalje bune oko imenovanja u SIP-u, Srbi više nisu

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • Čović i Dodik su se unervozili otkako su izgubili kontrolu nad CIK-om. Oni su ruski agenti koji koriste (navodnu ili stvarnu) desnicu za osnažiti vlast, uz podršku pro-ruske udbe, a na svjetskom nivou im je Trump korisna budala. Sljedeći Memorandum, čine sve da destabilizuju državu pa proizvode afere poput ove s časnim ratnikom poput Selme Cikotića. Treći entitet je njihova priča. Zato je i Dodik odjednom zainteresovan za prava Hrvata jer žele da šire uticaj.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.