Izetbegović: Hrvati se i dalje bune oko imenovanja u SIP-u, Srbi više nisu

Lider SDA Bakir Izetbegović je kazao da je u utorak na sastanku s Miloradom Dodikom i Draganom Čovićem u suštini sve dogovoreno poput Proračuna BiH, imenovanja i izbora u Mostaru, mada ostaje upitno imenovanje novog direktora Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

On je kazao da postoji određenih problema s hrvatskom stranom koja je prema njegovim riječima iziritirana imenovanjima u SIP-u, prenosit Klix.ba.

Srpska strana je to prebrodila tako da se kreće u imenovanja. Selmo Cikotić će biti predložen od premijera Zorana Tegeltije u četvrtak. Kreće se s imenovanjima SIPA-i, RAK-u itd., rekao je Izetbegović.

On je istaknuo da će imenovanja ići kako je bilo i do sada, dakle po nacionalnim komponentama.

Mi ćemo pokušati s hrvatskom stranom da UNO dobije ipak bošnjačka strana. To nismo uspjeli riješiti danas, ali preostaje razgovarati.. Što se tiče proračuna, postoji ideja da se ide u skraćeni postupak jer HDZ ne bi sutra na Domu naroda prihvatio hitni postupak tako da bi imali oboren proračun i izgubli bi sljedećih mjesec-dva dana. Tako da se završi ovog tjedna oba čitanja na Predstavničkom domu, a na Domu narodu proračun bi trebao bio usvojen 21. srpnja, rekao je predsjednik SDA.

On je kazao da će izmjene Izbornog zakona u vezi s Mostarom ići već danas na Zastupničkom domu BiH.

Nećemo dovoditi u pitanje izbor koji izvrše strane, osim ako se radi o ratnim zločincima ili ako neko ne prođu provjere. Tako je rekla srpska strana, a Čović je stavio određene ograde, dodao je.

Izetbegović je dodao da će srpska strana, što se tiče SDA, biti zadovoljna u Mostaru.

Čović nakon sastanka s Dodikom i Izetbegovićem: Nećemo podržati imenovanje Selme Cikotića

Dodik čestitao Plenkoviću i otkrio kada bi mogli biti lokalni izbori u BiH

(www.jabuka.tv)


2 komentara

  • Hrvatski političari u BiH su pod kontrolom ruskih službi i njihovih lokalnih saradnika. Narod Hrvatske je to pametno prepoznao i nije nasjeo na propagandu desničara koji su pokušali preko Škore postići svoje ciljeve. Tačno se može vidjeti obrazac po kojem djeluju i Čović i Dodik. Obojica čine sve da rasture državu, proizvode krize, stalno nešto pritestuju.

  • Popustas Civicu.Babin je u pravu kada kaze ,,Covic nije problem popustice on.” Mogao je i reci popusiti ce on.Prodajes nas.Idi kod Plenkija da te se rijesimo.Bakir te zna kakav si , cita te kao lektiru.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.