Čović čestitao Plenkoviću na početku izgradnje Pelješkog mosta – Jabuka.tv

Čović čestitao Plenkoviću na početku izgradnje Pelješkog mosta

Član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Dragan Čović susreo se u Zagrebu s predsjednikom Vlade Republike Hrvatske Andrejem Plenkovićem i ministricom vanjskih poslova i potpredsjednicom Vlade Republike Hrvatske Marijom Pejčinović-Burić, a na sastanku je bio i Zvonko Milas, predstojnik državnog ureda za Hrvate izvan RH.

Na susretu se razgovaralo o europskoj perspektivi i aktualnoj političkoj situaciji u BiH. Razmijenjena su mišljenja o aktivnostima u vezi sa skorom realizacijom nekoliko zajedničkih projekata Europske unije koji imaju za cilj razvoj tješnje suradnje, navodi Hina.

Čović je ovom prilikom kazao kako je dosadašnja trgovinska razmjena Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske veća od 2 milijarde eura, što je izvrstan pokazatelj kontinuiranog jačanja privrednih veza.

Bilo je govora i o migracijskoj krizi koja je posebno vidljiva na sjevernoj granici BiH s Republikom Hrvatskom. Ocijenjeno je neophodnim jačanje suradnje nadležnih tijela dvaju država kako bi se ovaj problem rješavao na zadovoljavajući način, uz poštivanje najviših humanitarnih i sigurnosnih standarda i u skladu s interesima dviju zemalja, šire regije i Europske unije.

Sugovornici su zaključili kako je prioritet snažno ubrzati proces europskih integracija, kao preduvjet normalizacije odnosa u Bosni i Hercegovini i obnove punog reformskog zamaha.

Također su istaknuli da je osnovni preduvjet vladavine prava uspostava institucionalne jednakopravnosti hrvatskog naroda s ostala dva naroda, odnosno poštivanje ustavnog načela legitimnog predstavljanja temeljenog na načelu konstitutivnosti naroda.

Čović: Gradnja Pelješkog mosta u interesu cijele BiH

Na kraju susreta Čović je čestitao Plenkoviću početak gradnje Pelješkog mosta, kazavši da je to trenutno najveći i najznačajniji projekt na ovim prostorima. Njegov puni značaj tek će se pokazati u budućnosti, jer je to projekt od nadnacionalnog značaja koji ne povezuje samo teritorij Republike Hrvatske, već i područje šire regije i Europske unije.

(Hina)


1 komentar

  • Čuj čestita početak izgradnje. Pa čestita se rođendan ili npr vjenčanje. Možda mu čestita kad ide ručati ili na WC. Ovaj lik samo pravi budalu od sebe

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.