Čelnici Gradskog vijeća Mostara uvjereni da će gradonačelnik biti izabran u srijedu – Jabuka.tv

Čelnici Gradskog vijeća Mostara uvjereni da će gradonačelnik biti izabran u srijedu

Sjednica Gradskog vijeća Grada Mostara prekinuta je nakon što je Klub vijećnika Koalicije za Mostar napustio sjednicu, odnosno nije bilo kvoruma za glasovanje u drugom krugu.

Klub vijećnika Koalicije za Mostar napustio je sjednicu nakon što nije usvojen njihov prijedlog da sjednica bude prekinuta zbog dodatnih konzultacija nakon prvog kruga glasanja te da njezin nastavak bude zakazan za petak, 12. veljače u 13:00 sati.

Nakon njihovog odlaska jednoglasno je usvojen prijedlog BH Bloka da nastavak sjednice bude održan u srijedu, 10. veljače, u 13:00 sati, nakon čega je sjednica prekinuta.

Vijećnici su u drugom krugu trebali glasovati između Marija Kordića kandidata HDZ-a BiH i Zlatka Guzina iz SDA, nakon što je Irma Baralija ispala u prvom krugu glasanja.

Prekinuta sjednica, Kordić i Guzin u borbi za gradonačelnika Mostara

Novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Ivan Zelenika (HDZ BiH) kazao je kako mu je žao što je propuštena prilika za izbor gradonačelnika.

Došlo je do prekida sjednice jer se nismo mogli usuglasiti oko datuma nastavka sjednice, no i to smo riješili. Klub Bošnjaka predlagao je datum za koji nam se činilo da je dug s obzirom da smo građanima Mostara ostali dužni nakon toliko godina neodržavanja izbora u gradu Mostaru i neizbora novoga gradonačelnika, izjavio je novoizabrani predsjednik Gradskog vijeća Grada Mostara Ivan Zelenika (HDZ BiH) nakon prekida sjednice Gradskoga vijeća.

Izrazio je nadu da će 10. veljače, kada je zakazan nastavak sjednice Vijeća, imati kvorum i krenuti u drugi, treći krug izbora gradonačelnika Grada Mostara.

Ivan Zelenika i Salem Marić (Foto: Fena)

Zamjenik novoizabranog predsjednika Salem Marić nije krio zadovoljstvo što je Gradsko vijeće Grada Mostara uopće zasjedalo.

Drago mi je da je Gradsko vijeće zasjedalo i na konstituirajućoj sjednici postiglo puno pozitivne energije i pozitivnih rješenja te da smo dobrom voljom pokazali da možemo donijeti i zajedničke zaključke na kojima smo imali konsenzus, poručio je Marić, javlja Fena.

Mišljenja je kako to može biti dobra poruka kako za ovo Vijeće, tako i za građane Grada Mostara da ubuduće misle raditi za dobrobit svih.

On ne vidi, kaže, nikakav razlog da se na nastavku sjednice Vijeća u srijedu ne izabere gradonačelnik Grada Mostara.

Zamjenik predsjednika Gradskog vijeća Velibor Milivojević (lista ”Ostajte ovdje – Zajedno za naš Mostar”) kazao je kako je danas urađen veliki posao te da se nada kako će u sljedećih nekoliko dana biti izabran i gradonačelnik Mostara.

Velibor Milivojević (Foto: Fena)

Nadam se da ćemo u razdoblju kroz nekoliko dana, 10. veljače, doći i izabrati gradonačelnika te da ćemo se konačno svi vratiti svemu onome što smo obećavali tijekom predizborne kampanje i da stavimo ponovno u fokus Mostar, Mostarce i građane, naglasio je Milivojević.

Izrazio je zadovoljstvo što je izabran predsjednik Kluba srpskog naroda i zamjenika Gradskog vijeća, ali i što je postignut jedan odličan konsenzus i razumijevanje svih članova koji ulaze u taj klub.

Siguran sam kada je u pitanju sve ono što su potrebe i prava srpske zajednice da ćemo imati konsenzus i da ćemo se svi zajedno zalagati za bolji život te zajednice u gradu Mostaru. Osobno mi je drago što je svo četvero nas izrazilo spremnost da u ovom gradu upravo pokušamo pokazati kako možemo biti faktor pomirenja i da ponovno budemo pokretačka snaga koja će možda i okupljati ili dati neku novu, bolju sliku ovog grada, poručio je Milivojević.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.