Čajni kolutići iz čapljinske Laste već počeli tražiti tržište

Čapljinska Lasta, nekad gigant u proizvodnji keksa i vafla, nakon skoro dvije godine čekanja ponovno je pokrenula proizvodnju.

S proizvodnih linija već su počeli izlaziti prvi čajni kolutići, a stečajna uprava radi na pronalaženju novoga strateškog partnera.

Kako je za Našu TV kazala Bosa Šutalo, tehnologinja u Lasti, prvo je trebalo očistiti okoliš i proizvodne hale, a potom i pokrenuti strojeve.

Sve smo dezinficirali i krenuli u proizvodnju čajnih kolutića. To nam je prvi proizvod koji će izaći na tržište. Nastavljamo dalje, cilj nam je proširiti asortiman, a namjera nam je dostići asortiman koji smo imali prije dvije godine. Poslije čajnih peciva prelazimo na ravni oblikovani vafl i tako ćemo proširivati proizvodnju, kazala je Šutalo.

S vremenom su se zahtjevi promijenili, pakiranja su postala manja i luksuznija, ali su kvaliteta i prepoznatljivost ostali isti.

Lasta je nekad zapošljavala više od tisuću radnika, radilo se u tri smjene, a kremasti štapići, čajni kolutići i štrudle bili su najpoznatiji brendovi ove tvornice.

Naša TV doznaje i da Lasta trenutno zapošljava 25 radnika, a u tijeku su procedure za zapošljavanje novih. Cilj je zaposliti 150 novih radnika, kao i pronaći strateškog kupca.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.