Hrvatski izaslanici: Komšića i nas nije birao isti narod – nek nam se ne obraća

Klub hrvatskih izaslanika nema svog člana Predsjedništva s obzirom na to da u ovoj instituciji neće sjediti predstavnik hrvatskog naroda, dok onaj koji ovu poziciju uzurpira, Klubu se ne može obratiti jer njega i izaslanike tog Kluba nije birao isti narod, navodi se u priopćenju za javnost Kluba hrvatskih izaslanika u Domu naroda Parlamenta Federacije BiH.

Izaslanici, navode kako ”one koji se u ovu državu najviše kunu, sasvim selektivno priznaju i provode njene zakone i ustavne odredbe, uključujući i novoizabranog tzv. hrvatskog člana Predsjedništva”, žele podsjetiti na Članak V. Ustava BiH koji glasi:

“Član Predsjedništva koji se ne slaže s nekom odlukom, može odluku Predsjedništva proglasiti destruktivnom po vitalni interes entiteta za teritorij s kojega je izabran, pod uvjetom da to učini u roku od tri dana po njenom usvajanju. Takva odluka će biti odmah upućena Narodnoj skupštini Republike Srpske, ukoliko je tu izjavu dao član s toga teritorija; bošnjačkim delegatima u Domu naroda Federacije; ukoliko je tu izjavu dao bošnjački član; ili hrvatskim delegatima u istom tijelu, ukoliko je tu izjavu dao hrvatski član. Ukoliko takav proglas bude potvrđen dvotrećinskom većinom glasova u roku od 10 dana po upućivanju, osporavana odluka Predsjedništva neće imati učinka”.

U priopćenju Kluba hrvatskih izaslanika također se navodi kako bi se ”desetine priopćenja i tekstova napisanih od Općih izbora ove godine vezanih za izbor hrvatskog člana Predsjedništva BiH mogli sažeti u jednu od definicija legitimnosti koja kaže da vlast proizlazi iz volje naroda te da državna vlast vrši volju naroda (jer je narod suveren)”.

Mesić: Da su Hrvati htjeli Čovića, izišli bi na izbore

S obzirom na važnost ove institucije i naš dvostruki legitimitet kao i institucionalni odnos koji klubovi ovog Doma imaju s članovima Predsjedništva BiH, kao Klub hrvatskih izaslanika u Domu naroda PFBIH (onaj dio legitimno izabranih),osjećamo se i više nego pozvanima, ali i prije svega dužnima, očitovati spram još jednog teškog kršenja izborne volje hrvatskog naroda, dodaje se u priopćenju koje prenosi Bljesak.info.

Hrvatski izaslanici navode kako se problemi s legitimnim izborom ”upravo najbolje očituju u Domu naroda u kojem bošnjačkim glasovima prema dosadašnjem, neustavnom dijelu Izbornoga zakona, bude izabran cijeli bošnjački Klub, Klub ostalih, dio Kluba Srba te barem dio hrvatskog Kluba”.

(www.jabuka.tv)


18 komentara

  • Nece se nase guzonje koje su nas unistile i raselile da se odreknu saborskih placa i fotelja. Oni ovo kmece da vise mogu krast i handrit svoj narod. Kad ste za svoj narod sve fotelje institucije sveeeeee ama bas sve treba stopirat treba se svih pozicija odrec dok narod ne dobije svog izabranika. Eeeeeee nece se udbasi odrec lagodna zivota. Onda je udba bila u djiru i progon svog naroda oni su udbasi bili, danas su veliki hrvati ali samo zato da kradu i rasele mladez, sad kmece ali se ne odricu bosanske fotelje iako je protiv hrvata. Kazem vam to je stok…a bez karaktera isto kao smece stipe mesic veliki hrvat dok je krao kasirao rasprodavao. Sad se vidi tko je i sto je. Tako se vidi i cosic , kraljevic , cosic. A naj jace je cosic ma sto on radi koje je on doktorate zavrsio. Kraljevic je doktorirao za sitni zub vidi se na njemu. Ljudi goni bagru vracaj tok radobolje na stari tok i bit ce vam bolje. Ja sam na vrime vidio sta se radi pa sam svoju djecu spasio da ne daju harac toj udbaskoj bagri i da ih takve krezube spodobe kasiraju i maglu im prodaju uz pomoc popova i ostalih potkupljivih institucija.

   7
   2
    • Mene nece ta bagra handrit. A ni moju djecu ne hebem ja demagogiju bez djela. Jedina djela od njih su promjena toka radobolje i krda janjaca koja su prosla kroz probavni trakt gospodina kraljevica. Hahahahah gospodina hahahahahahahah

 • Oce li sad svi hdz direktori odstupiti i hoce li veleposlanici dati ostavke..ja to ocekujem kako bi se pokazala vjerodostojnost..ajmoooo

 • Kada je Komšić prvi put izabran šta je HDZ poduzeo, ništa. Kada je Komšić drugi put izabran šta je HDZ poduzeo, ništa. Kada je Komšić treći put izabran šta će HDZ poduzeo, ništa. Na jedne vrijednosti se pozivaju, a u praksi drugo primjenjuju. Pa pogledajte samo HDZ u RH, pa narod Hrvata im je najveći neprijatelj. Kada će to doći u glavu narodu nije mi jasno? Još malo pa nestalo.

 • zašto je komšić gori od ovih aj neka netko kaže jedan razlog ovi nazovimo ih hrvati više su napravili štete nego komšić uzeo im fotelje pa ne mogu više lagati i pljačkati narod

 • Nije rijec o tome da li je bolji ili gori ( iako gori od njega nemoze biti), vec o tome da lazno i prevarom predstavlja jedan narod koji ga nije izabrao. To treba svugdje i uvijek naglasavati.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.