Zvijer od 657 konja: Superformanceova modifikacija legendarnog Forda

Future GT Forty posljednji je projekt kalifornijske manufakture Superformance koja je poznata po vrhunskim reprodukcijama, restauracijama i modifikacijama pojedinih sportskih automobila iz šezdesetih godina.

Jedan od najzanimljivijih automobila koji su predstavljeni na Sajmu automobila u Las Vegasu bez sumnje je Future GT Forty iza kojega stoji poznata kalifornijska manufaktura Superformance u kojoj nema kompromisa kada se radi o ponovnom rađanju nekih od najboljih sportskih automobila iz šezdesetih godina prošloga stoljeća.

Perfektno modificirano izdanje legendarnog modela GT40 kojim je Ford šezdesetih godina prekinuo višegodišnju dominaciju Ferrarija na trci 24 sata Le Mansa, pored bezvremenske ljepote, ispod niske karoserije krije najmodernija tehnička rješenja.

Ukrašen “ratnim bojama” Fordovih trkaćih automobila GT klase koji su se nakon pola stoljeća pauze trijumfalno vratili u Le Mans, Future GT Forty pokreće centralno smješten 3,5-litarski V6 motor “posuđen” iz aktualnog Forda GT koji uz asistenciju dvaju Honeywell Garrett turbopunjača i Magnaflow ispušnoga sustava na zadnju osovinu šalje 657 konjskih snaga.

Future GT Forty također je opremljen adaptivnim zračnim ovjesom i ojačanim felgama HRE sa središnjim pričvršćivanjem na kojima su gume Michelin Pilot Sport Cup 2. Kućišta prednjih i zadnjih svjetala ugostila su modernu LED tehnologiju, a karbon je svoje mjesto pronašao na velikom fiksnom zadnjem spojleru i usmjerivačima zraka na prednjim blatobranima, piše Klix.ba.

Superformance model Future GT Forty već se nudi zainteresiranim kupcima, a cijena automobila nije objavljena.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.