Božićna i novogodišnja drvca

Dolaze nam božićni i novogodišnji blagdani, vrijeme pomirenja i darivanja. Izlozi i ulice će bljesnuti blagdanskim sjajem a najmlađi će iščekivati pahulje snijega. Ipak, da je u naše domove stigao najdraži nam blagdan, redovito nas podsjeća i ukrašena božićna drvca.

Sve nas to veseli i pruža osjećaj unutarnjeg zadovoljstva. Jednako nas veseli i kupnja božićnog drvca kao i njegovo ukrašavanje. U zadnjih nekoliko godina na našem tržištu možemo nabaviti i Nordijske jele koje su se pokazale idealnim za ukrašavanje domova tijekom božićnih blagdana.

Spomenute jele svojim pravilnim rasporedom grana s bogato popunjenim iglicama i najzagriženije protivnike ukrašavanja drvca ne ostavljaju ravnodušnim. Međutim, ukoliko želite, možete nabaviti i stabalce s korijenom kako bi u njegovoj ljepoti mogli uživati i nakon blagdana.

Obično se kupnja božićnog drvca obavlja na dan kad smo planirali kićenje ili dan prije. Stoga vam predlažemo da drvce ipak kupite nekoliko dana ranije,prije nego što će te ga unijeti u grijani prostor stana ili kuće. Ostavite ga tih nekoliko dana u prostoru negrijana hodnika ili pak garaži, na način da donji dio debla omotate vlažnom krpom, gdje će se postupno priviknuti na više temperature. Tek nakon toga, unesite drvce u grijani prostor. Ovaj će vam lagani prijelaz, iz vrlo niskih do ugodnih sobnih stupnjeva, pomoći da drvce održite što duže svježim i spriječite naglo opadanje iglica uslijed nastala šoka. Bitno je napomenuti, ako ste ranije kupili jelu onda je držite u posudi s vodom ili joj presjek prekrijte vlažnom krpom kako bi što dulje zadržala svježinu. Za razliku od drugih vrsta koje se koriste kao božićna drvca, Nordijskia jela je vrlo otporna na otpadanje iglica.

I za kraj, božićna drvca kupujte samo u ovlaštenim vrtnim centrima koja na sebi posjeduju deklaracije o podrijetlu.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.