Livno, Cazin i Goražde novi gradovi u BiH

Na sjednici održanoj u četvrtak izaslanici u Domu naroda parlamenta FBiH uz ostalo prihvatili su i nacrte zakona kojim su Livno, Cazin i Goražde dobili status gradova.

Dom naroda prihvatio je: Nacrt zakona o konverziji kredita sa valutnom klauzulom u švicarskim francima (CHF) u konvertibilne marke (KM), Nacrt zakona o policijskim službenicima Federacije BiH, Nacrt zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izvršenju krivičnih sankcija u Federaciji BiH, Nacrt zakona o Gradu Livno, Nacrt zakona o Gradu Cazin i Nacrt zakona o Gradu Goražde.

Dom naroda donio je: Odluku o prihvaćanju zaduženja po Ugovoru broj 10 Amandmanu na Ugovor o zajmu od 27. listopada 2011. godine između BiH i Europske banke za obnovu i razvoj za Projekt izgradnje gradskih prometnica u Sarajev)u, Odluku o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o financiranju između BiH i Međunarodnog fonda za poljoprivredni razvoj (IFAD) za realizaciju Projekta program razvoja ruralne konkurentnosti (RCDP) i Odluku o prihvaćanju zaduženja po Sporazumu o zajmu između Bosne i Hercegovine i OPEC fonda za međunarodni razvoj (OFID) za realizaciju Projekta razvoja ruralnog poduzetništva.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: