Bogićevića izabrali za gradonačelnika Sarajeva, on to nije prihvatio – Jabuka.tv

Bogićevića izabrali za gradonačelnika Sarajeva, on to nije prihvatio

Bogić Bogićević je odbio kandidaturu za gradonačelnika Sarajeva. Uputio je pismo novom predsjedniku Gradskog Vijeća Jasminu Ademoviću.

Nemojte očekivati moje izjašnjenje o današnjem “izboru” za gradonačelnika Sarajeva, jer je to glasovanje bilo potpuno bespredmetno. Prije dva dana javno i NEOPOZIVO povukao sam svoju kandidaturu i o tome obavijestio i predlagača i javnost. NEOPOZIVO povlačenje znači konačnu odluku, o kojoj se dalje ne može razgovarati, napisao je Bogićević, prenosi Avaz.

Nisam, dakle, pristao da ostanem kandidat, pa, prema tome, nisam ni mogao biti izabran. Jako je nekoretno što ni jednom riječju nitko na današnjoj sjednici nije ni spomenuo moje NEOPOZIVO povlačenje kandidature.

Radi zaustavljanja dalnjjih manipulacija mojim imenom, molim da javnost obavijestite o stvarnim činjenicama, prije svega o tome da sam 24. ožujka NEOPOZIVO povukao svoju kandidaturu, te je stoga današnje glasovanje o meni u Gradskom vijeću Sarajeva bilo bespredmetno i suvišno, napisao je.

Bilo bi pošteno da preuzmete odgovornost za današnje događaje u Gradskom vijeću, umjesto što krivnju pokušavate prebaciti na mene, dajući mi neke nove rokove za izjašnjavanje o nečemu o čemu sam se već NEOPOZIVO izjasnio, poručio je Bogićević.

(www.jabuka.tv)


14 komentara

  • Ne jebelud zbunjenog nego su se namjerili na čovjeka,Srbina koji je kad je trebalo i po cijenu glave otresao Miloševića od ledinu a kamoli nece ove jade koji dudlaju nargilu i bleje ..iz ŠB sam ali ovom gospodinu za razliku od naših kapa do poda.Nije vam on Sejdo.

  • Bosnjaci su razotkriveni… Nacionalisti bosnjacki na ljevici i desnici su pokazali svima kako promisljaju i koji, kakav hrvat i srbin je njima dobar. Katastrofa..! Bogicevic je i ovaj put dokazao svoju principjelnost i pokazao da i u ovim godinama promislja ispravno. Ovakva ponizenja i kaljuzu mogu podnjeti samo Komsici Ivo, Zeljko, Slavo Kukic i fraKuka Markesic… Bosnjacka politika je dotakla dno dna. Razotkriveni su do kraja…

  • Stari Jugosloven, dosljedan svojoj ideji bratstva i jedinstva svih naroda i narodnosti.
    Za razliku od Dragana Čovića koji je od jugoslovena postao Hrvat.

  • Ko ce bit gradonacelnik pustosi..razvrata…lopovluka…zaduzenosti do besvjesti…rupa u proracunu a i ono sto ima je prljav novac..Pametan lik… Drzava Bih kao i Hrv i cjela EX-yu koje u rasursima NEMAJu 1gram zlata..za nedaj Boze. Bjedo gledate ko ce vam poklonit jeftine maske i kompjuter za policiju na granic…prelazu. Fuj bjedo sirotinjo od drzave.. SKART I OTPAD EX-YU…. pa sav otpad se istreso i zakopavo ovde za vrjeme rata .. zato smo najbolesnija nacija.. a i dan danas avion za avionom svaki dan izbacuje otrov covid 19..

  • Bogić Bogićević veoma razuman, plemenit, pošten čovjek. Kapa do poda. Zahvaljujući njegovu glasu nije četnička jna uvela izvanredno stanje 1991. a da je proglašeno izvaredno stanje danas bi bilo sve četničko.. Protiv uvođenja izvanrednog stanja su bili Stjepan Mesić, Janez Drnovšek, Bogić Bogićević i Vasil Tupurkovski.. I suprostavili se Borislavu Joviću, Branku Kosiću, Bulatoviću i 2. Kostiću zaboravih ime toga govnara..

  • Sarajevski “multietnični” fašisti, islamisti, komunisti i ostali govnari – pročitani ste. Ništa od vaše muslimanije koju ste pokušali graditi na “građanskim” temeljima.

  • znao je sa kakvim smecem ima posla i sam je rekao da je vanredna situacija.Sada kad su se gradjani izborili za njega on se uvrijedio ko seoska mlada umjesto da ispostuje volju gradjana

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.