BiH odustala od Eurosonga

Poslovodni odbor BHRT-a donio je službenu odluku da BiH ove godine ne sudjeluje na natjecanju za najbolju pjesmu Europe 2013. godine, rekla ja za Agenciju FENA Sabina Bačvić-Zečević iz Odjela komunikacija BHRT-a.

Početkom prosinca BHRT je uputio preliminarnu prijavu za Eurosong 2013. godine sa napomenom da će do 15. prosinca priopćiti svoju službenu odluku.

Iako su, kaže, uloženi maksimalni napori da se osiguraju uvjeti za pripremu i realizaciju izuzetno važnog i kompleksnog projekta, odlučeno je da naša zemlja sa pjesmom predstavnicom BiH ne nastupa na Eurosongu, koji će se održati naredne godine u Švedskoj.

”Također, na odluku je utjecao i društveni ambijent u BiH, u kojem je očigledno još uvijek prisutna snažna ekonomska kriza”, dodaje Bačvić-Zečević.

S druge strane, BHRT kao punopravna članica EBU-a osigurat će direktan prijenos polufinalnih i finalne večeri Eurosonga 2013. u programima BHT1 i BH Radija 1.

(www.bljesak.info)

2 komentara

  • a bolje u krizi da se štedi, zanimljivo da sam u slučaju eurosonga stvarno imao osjećaj za BiH kao državu i navijao za našeg predstavnika, pjesme nisu zadnjih godina bile loše uopće…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.