Banja Luka: Na Trgu Krajine ponovno pripadnici grupe “Pravda za Davida” i policija

Na glavnom gradskom trgu u Banjoj Luci prisutna je policija još prije 18 sati od kada je počelo novo najavljeno okupljanje članova grupe “Pravda za Davida”, koji pristigli su u velikom broju  na taj prostor.

Davor Dragičević, otac stradalog mladića Davida, najavio je okupljanje na tom mjestu, iako su iz policije ukazali da više neće dozvoliti skupove, ukoliko nisu službeno odobreni.

U izjavi novinarima večeras je rekao “neka svi vide da se institucije odnose prema ocu kojem su ubili dijete”.

Ponovio je da nije bilo osnove za njegovo jučerašnje uhićenje, i da će večerašnje okupljanje biti mirno i dostajanstveno te da nikome nije prijetio.

Nakon što je danas pušten da se brani sa slobode, Dragičević je naveo da će, kao i proteklih 276 dana, nastaviti mirna okupljanja na Trgu Krajine, s kojeg su u utorak uklonjeni simboli, fotografije i cvijeće i sve drugo što podsjeća na njegovog sina Davida, za čiju smrt krivi policiju RS-a.

Ministar unutarnjih poslova RS Dragan Lukač ponovio je danas da nikom neće biti zabranjeno da izražava mišljenje i prosvjeduje u skladu sa zakonom, ali bez prijetnji i ne ugrožavajući bilo čiji život.

Pozvao je članove grupe “Pravada za Davida” da službeno zatraže odobrenje za skup i da ne dozvole da ih netko zloupotrebljava.

Podsjetio je da su se gotovo devet mjeseci održavali skupovi u centru Banje Luke, koji nikada nisu bili prijavljeni, ali ih MUPRS-a nije zabranjivao, sve dok su bili mirni, dok se odnedavno sa skupova, kako je rekao, poručuju stvari koje imaju i kaznenu odgovornost.

(Fena)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.