Efikasni načini preko kojih muškarac može svladati sramežljivost

Razgovarati s nekime tko vam se sviđa uopće nije lako. Nema ništa loše u tome da budete sramežljivi, ali većina muškaraca je mnogo sramežljivija nego što to zapravo žele priznati. Slijedi nekoliko savjeta kako možete sebi povećati izglede kod ljepšeg spola.

Problem nastaje u trenutku kada muškarci dopuste da ih stidljivost pobijedi u romantičnim situacijama. Vi ne želite biti sami, ali ste tako nervozni u nekim situacijama i bojite se da ćete biti odbijeni pa se odlučujete na samoću, prenosi Men’s Health.

Srećom, imamo nekoliko funkcionalnih rješenja koja će vam pomoći da pobijedite svoju sramežljivost.

Promijenite svoj stav

Prema dr. Kristie Overstreet, psihoterapeutu i kliničkom seksologu, trebali biste promijeniti svoj pogled na žene. Ona savjetuje da odbijanje ne gledate kao vlastiti neuspjeh iz razloga što ćete već za nekoliko dana zaboraviti na tu avanturu i okrenuti se nekoj novoj.

Izgradite pozitivnu sliku o sebi

Vi ste prikladna, cool i zabavna osoba. Čak i ako ne vjerujete u to, morate znati da se nekome sviđate onakvi kakvi jeste. Overstreet predlaže izradu liste nekoliko pozitivnih osobina o sebi.

Uzmite pet minuta i napravite popis svih vaših lijepih osobina. To će biti podsjetnik da ste dovoljni i dostojni da budete u društvu lijepih žena, navela je.

Ponekad sitnica kao što je podsjećanje na vlastite kvalitete može pomoći da se osnažite i da vratite prijeko potrebno povjerenje.

Riskirajte

Poduzmite korake kako biste počeli dobivati više prilika. To ne znači da morate odmah otići u najbliži kafić i pitati djevojku za sastanak, ali odličan početak je upoznavanje preko društvenih mreža koje će vam pomoći da se oslobodite treme.

Razgovarajte s nekoliko djevojaka i pogledajte gdje to ide. Kada se osjećate ugodno, zamolite osobu koja vam je na raspolaganju za kavu.

Ne skrivajte svoju stidljivost

Nemojte se bojati kazati nekome da ste stidljivi, posebno prije sastanka. Pohvalno je govoriti o svojim osjećajima. Ne morate glumiti samouvjerenog mužjaka kada ste zapravo nervozni.

I simpatija može biti stidljiva

Bez obzira na to koliko je atraktivna, cool ili zabavna i vaša simpatija također može biti sramežljiva. Dakle, nakon što kažete za svoju stidljivost, možda će se i djevojka otvoriti i kazati da je i ona stidljiva. Na taj način ćete moći otvoreno komunicirati, prenosi Klix.ba.

Izgled

Vaš tjelesni izgled je važan na prvom sastanku. No, ovo ne znači da trebate izgledati poput pop zvijezde kako biste osvojili djevojku, ali možete uraditi nekoliko sitnica kako biste sebi povećali izglede. Ispeglajte košulju i hlače, operite zube i poradite na držanju tijela.

(www,jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.