Vijeće mladih Grude darovalo 130 knjiga Narodnoj knjižnici

vm-grude-knjiznica

Članovi Vijeća mladih općine Grude darovali su 130 knjiga Narodnoj knjižnici Grude.

”Budući da smo aktivni tek nešto više od dva mjeseca te nemamo prostorije za rad u kojima bi mogli očuvati knjige koje su u zajedničkom vlasništvu svih članova Vijeća mladih općine Grude, odlučili smo ih darovati Narodnoj knjižnici Grude. Cilj nam je očuvati knjige te ih učiniti dostupnima svima koji vole čitati i shvaćaju njihovu vrijednost” izjavila je Josipa Zorić, dodavši kako je riječ o knjigama različitog sadržaja, od stručne do kulturno-zabavne literature.

Ravnateljica Knjižnice Snježana Barić zahvalila je članovima Vijeća mladih na ovom činu te je razgovoru s njima, uz organizaciju likovnih izložbi, poetskih i glazbenih večeri, dogovorila organizaciju Dana otvorenih vrata Knjižnice. Budući da je 23. travnja Svjetski dan knjige, na taj datum će biti upriličen Dan otvorenih vrata knjižnice prilikom kojega će upisi u Narodnu knjižnicu Grude biti besplatni za sve posjetitelje.

Članovi Vijeća mladih općine Grude darovali 130 knjiga Narodnoj knjižnici Grude!󾌵Knjižnica postoji od 1966.godine u…

Posted by Vijeće mladih općine Grude on 17. kolovoz 2015

”Razgovarajući o kulturnim i svim drugim vrijednostima i stvarnostima koje nas okružuju, mladi su izrazili želju da daju svoj obol kulturnom životu naše zajednice. Stoga, podržimo ih sugerirajući uvijek sve ono što je razborito, kreativno, lijepo, istinoljubivo i plemenito. Poželimo im zajedno ljubav prema dobru, ustrajnost i strpljivost, uspjeh i blagoslov na svim stazama njihovih mladih života”, izjavila je Barić.

Narodna knjižnica u Grudama postoji od 1966. godine u sastavu Narodne sveučilišne knjižnice, a samostalna postaje 2003. godine pod nazivom Narodna knjižnica Grude. Renovirana je i premještena u novi adekvatan prostor u svibnju ove godine i sada se nalazi u Parku hrvatskih velikana.

(Fena)

Komentiraj: