Vijeće mladih Grude darovalo 130 knjiga Narodnoj knjižnici

Članovi Vijeća mladih općine Grude darovali su 130 knjiga Narodnoj knjižnici Grude.

”Budući da smo aktivni tek nešto više od dva mjeseca te nemamo prostorije za rad u kojima bi mogli očuvati knjige koje su u zajedničkom vlasništvu svih članova Vijeća mladih općine Grude, odlučili smo ih darovati Narodnoj knjižnici Grude. Cilj nam je očuvati knjige te ih učiniti dostupnima svima koji vole čitati i shvaćaju njihovu vrijednost” izjavila je Josipa Zorić, dodavši kako je riječ o knjigama različitog sadržaja, od stručne do kulturno-zabavne literature.

Ravnateljica Knjižnice Snježana Barić zahvalila je članovima Vijeća mladih na ovom činu te je razgovoru s njima, uz organizaciju likovnih izložbi, poetskih i glazbenih večeri, dogovorila organizaciju Dana otvorenih vrata Knjižnice. Budući da je 23. travnja Svjetski dan knjige, na taj datum će biti upriličen Dan otvorenih vrata knjižnice prilikom kojega će upisi u Narodnu knjižnicu Grude biti besplatni za sve posjetitelje.

Članovi Vijeća mladih općine Grude darovali 130 knjiga Narodnoj knjižnici Grude!󾌵Knjižnica postoji od 1966.godine u…

Posted by Vijeće mladih općine Grude on 17. kolovoz 2015

”Razgovarajući o kulturnim i svim drugim vrijednostima i stvarnostima koje nas okružuju, mladi su izrazili želju da daju svoj obol kulturnom životu naše zajednice. Stoga, podržimo ih sugerirajući uvijek sve ono što je razborito, kreativno, lijepo, istinoljubivo i plemenito. Poželimo im zajedno ljubav prema dobru, ustrajnost i strpljivost, uspjeh i blagoslov na svim stazama njihovih mladih života”, izjavila je Barić.

Narodna knjižnica u Grudama postoji od 1966. godine u sastavu Narodne sveučilišne knjižnice, a samostalna postaje 2003. godine pod nazivom Narodna knjižnica Grude. Renovirana je i premještena u novi adekvatan prostor u svibnju ove godine i sada se nalazi u Parku hrvatskih velikana.

(Fena)

Komentiraj: