Propucane policijske kamere u Mostaru

Iako su one trebale biti značajna karika u dizanju sigurnosti u Mostaru na veću razinu, nadzorne policijske kamere nisu sigurne.

Naime, propucane su kamere na magistralnom putu M-17, jedna, koja je postavljena na sjevernom ulazu te ona na izlazu s magistralnog puta prema Fortici.

Kako je iz Policijske uprave Mostar rečeno za Bljesak.info, policija je evidentirala prestanak signala 8. kolovoza oko 1:55 sati na nadzornoj kameri u blizini benzinske crpke ‘Ina’ uz magistralnu cestu M-17, na sjevernom izlazu iz gradske zone.

Na mjestu događaje je primjećeno da su kamera i odašiljač pogođeni iz vatrenog oružja, a evidentirano je pet rupa.

Sredinom proteklog tjedna evidentirana je upotreba vatrenog oružja prema nadzornoj kameri koja se također nalazi uz magistralnu cestu M-17, a koja kontrolira raskrižje prema naselju Pasjak s jedne i putu prema Fortici s druge strane.

”Na ovoj nadzornoj kameri evidentirano je devet rupa uslijed djelovanja vatrenog oružja”, priopćeno je iz PU Mostar za Bljesak.info. Također, protekle noći oko 3:35 sati evidentiran je prestanak signala s ove kamere. Iz PU Mostar priopćeno je kako Odjel kriminalističke policije radi na rasvjetljavanju ovih događaja, te se nadaju otkrivanju počinitelja na osnovu izuzetih tragova.

Podsjećamo, iz MUP-a HNŽ-a ranije je priopćeno kako je u planu postaviti 70-tak kamera po gradu, a u testnoj fazi postavljeno je njih desetak.

”Za početak krećemo s manjim brojem kamera, koje su osigurane kroz donacije”, rekao je tijekom predstavljanja projekta ‘Sustav video nadzora za grad Mostar’ Slađan Bevanda, ministar unutarnjih poslova HNŽ-a.

”Ukupna vrijednost projekta biti će preko pola milijuna maraka, kada bude u punom kapacitetu, a donacija ide prema volji ljudi”, dodao je Bevanda.

Tadašnji načelnik PU Mostar Draženko Miletić kazao je kako su kamere postavljene na Tekiji, Španjolskom trgu, Šemovcu, M-17, Balinovac, a uz kamere postavljeni su i čitači registarskih oznaka. Namjerava se ukupno postaviti 76 kamera na 52 pozicije.

(Bljesak.info)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.