Gruđani će odvojeno prikupljati ambalažni otpad

Eko život d.o.o. Tuzla kao operater sustava upravljanja ambalažnim otpadom nastavlja ulagati u infrastrukturu upravljanja ambalažnim otpadom. Ovaj put Općina Grude zajedno s Eko životom uspostavlja sustav odvojenog prikupljanja ambalažnog otpada.

S tim u vezi u Grudama je održan sastanak na kojem su nazočili načelnik općine Ljubo Grizelj, predsjednik Općinskog vijeća Draženko Vranješ  te predstavnica tvrtke Eko život d.o.o. Tuzla, direktorica Lidija Tomić.

Na sastanku je dogovoreno da Eko život d.o.o. Tuzla isporuči 15 novih kontejnera kako bi se od istih moglo formirati pet zelenih otoka. Kao i u drugim općinama i općini Grude kontejnere će redovno prazniti serviseri koji djeluju na području Općine Grude.

”Ovim projektom, ali i budućim projektima doprinijet ćemo boljem očuvanju okoliša, ali ćemo svakako i biti korak bliže do EU. Uvjeren sam da će žitelji Općine Grude prepoznati kvalitetu ovog projekta, ali i budućih projekata te da će na pravilan način odlagati ambalažni otpad u za to predviđene kontejnere. Zahvaljujemo se Eko životu i nadamo se da je ovo samo početak dobre i dugotrajne suradnje”, kazao je načelnik Općine Grude Ljubo Grizelj.

”Mnogo velikih tvrtki s područja Hercegovine, iz različitih općina, je uključeno u sustav upravljanja ambalažnim otpadom Eko života. Ovakvim projektima zapravo pokazujemo da naknade koje plaćaju ti privredni subjekti budu zapravo transparentno usmjerene u jačanje i razvijanje infrastrukture upravljanja ambalažom i ambalažnim otpadom. Ovo je svakako početak suradnje i sigurna sam da ćemo ubuduće imati još mnogo projekata koje ćemo podržati”, izjavila je direktorica Lidija Tomić.

Zakonska obaveza svih privrednih subjekata je da se uključe u sustav upravljanja ambalažnim otpadom. Ono što zapravo ostaje na građanima je da budu svjesni značaja okoliša i da svojim pravilnim odlaganjem otpada doprinose očuvanju čistog i zdravog okoliša.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: