Hercegovke rado izdvajaju novac za tretmane ljepote

masaza_jabukatv

Ekipa portala Jabuka.tv odlučila je istražiti navike Hercegovki kad su u pitanju posjete salonima ljepote.

Proljeće je stiglo i topli dani su pred vratima, pa nas je zanimalo koje se to usluge u takvim salonima najviše traže upravo u ovo vrijeme. Odgovore smo potražili u četiri hercegovačka grada i evo što smo saznali:

“Pedikura i depilacija.” kao iz topa nam je odgovorila kozmetičarka iz mostarskog salona LA FEMME kad smo ju pitali što se u ovo vrijeme najviše traži.

I većina kozmetičarki s kojima smo razgovarali se slaže da su u ovo vrijeme najpopularnije depilacija i pedikura; čak i dame koje tijekom godine ne navraćaju u kozmetičke salone se u ovo proljetno vrijeme prepuste rukama profesionalnih kozmetičarki kad su u pitanju gruba koža na stopalima i neželjene dlačice.

masaza

“Klijentice koje u kozmetičke salone navraćaju tijekom cijele godine posebno vole relaksirajuće masaže, a oblikovanje obrva je u ovo vrijeme također traženo,” otkrila je za portal Jabuka.tv kozmetičarka Marija iz Širokog Brijega.

Budući da se bliže i maturalne večeri, naše sugovornice su nam rekle kako je šminkanje i geliranje noktiju standardno jedna od najtraženijih usluga.

“Termini za šminkanje za maturalnu večer su mi odavno zagovoreni, a već sad mi je pola ljetnih termina za šminkanje zauzeto,” priča svoja iskustva za portal Jabuka.tv Antonija iz Gruda.

Sve naše sugovornice smo i pitali za cijene; Cijene šminkanja su oko 25 do 30KM, a geliranja noktiju, koje je jako tražena usluga tijekom cijele godine, se kreću od 25 do 35KM.

nokti_geliranje

Sve mlađe djevojke se odlučuju na tretmane ljepote za posebne prigode kao što su kraj osnovnoškolskog obrazovanja ili krizme.

“Među klijenticama je sve više mladih djevojaka, tako neki roditelji za malu maturu naručuju profesionalno šminkanje i geliranje noktiju za svoje kćeri, koje imaju 13-14 godina,” govori za portal Jabuka.tv Lidija iz Ljubuškog te dodaje i kako prije nije mislila da je dobra ideja gelirati nokte i šminkati maloljetne djevojke, ali budući da su te djevojke uvijek dolazile s roditeljima koji bi ih u tome podržavali odlučila je da to nije nešto protiv čega se ona treba boriti.

sljokice

Unatoč sveopćoj krizi na koju se svi žale, mi iz navedenog zaključujemo da je ljepota Hercegovkama visoko na listi prioriteta te da se za kozmetički tretman, ugradnju noktiju ili šminkanje za posebnu prigodu uvijek nađe novaca.

Portal Jabuka.tv zahvaljuje svim beauty salonima koji su sudjelovali u istraživanju, a to su: Studio njege i ljepote Sanja iz Ljubuškog, Salon ljepote LA FEME iz Mostara, Salon ljepote Lady iz Gruda te Kozmetički salon Marija iz Širokog Brijega.

(www.jabuka.tv)

Klikni OVDJE i posjeti naš novi kutak LIFE

16 komentara

  • Neznaju jadne od cega se kozmetika radi , svinjska mast je najzdravija krema uz malo mirisa prirode :smilja lavande i kamilice.

  • Imam susjedu, srednjoškolku, prvo žica lovu za nokte, roditelje, koji krpaju kraj s krajem, a onda carica ništa ne radi “da ne slomi nokte”. Jadni roditelji koji slušaju svoju plitku djecu.

    • Pa upravo su roditelji krivi ako dopuštaju da standard njihovoj djeci postavljaju djeca iz dobrostojećih obitelji!

  • drage cure prestanite se toliko uljepšavat, niste svjesne da nas odbijate neprirodnim noktima, pretjeranom šminkom, golotinjom, ulažite u obrazovanje i duhovnu izgradnju

  • Neka cura otkine od sendvića pa neka gelira nokte. Ja joj ne dam, doduše nije još ni pitala. To samo kod nas ima. Pogledam holivudske zvijezde na crvenom tepihu, veliki broj njih ima uredno odrezane kratke nokte. Doduše sve drugo im je umjetno…

    • Pa ako otkine od obroka u skoli i razboli se opet roditeljima po glavi. Ovo sve treba srezati od preskupih haljina za maturu koje 95% roditelja ne moze platiti do ostalih nepotrebnih gluposti zbog kojih ljudi ostaju bez stvarno potrebnih stvari. Postavka nek’ ne budemo mimo svit se mora promijeniti u postavku radimo onako kako mozemo.

  • Da sto napisa branitelj tako neke misle zato se prave ljepotice prirodne moraju dokazat u sminkanju i haljinama na kredit njihovi roditelja , da mogu pratit modu i opstanu medu onima punim novca ko brod .

Komentiraj: