ŽZH: Policajci postigli dogovor s Vladom, obustavili planirani štrajk

“Svi zajedno smo svjedoci i akteri događanja i akcija koje je poduzimao Sindikat vezanih za naša osnovna četiri cilja kako bi se svi zajedno izjednačili s drugim korisnicima proračuna ŽZH.

Ne samo izjednačili nego i izgradili poziciju Udruge s respektom koja se uvažava kao socijalni partner te uvaženi pregovarač za zaposlenike u MUP-u”, stoji u priopćenju za medije Sindikata djelatnika MUP-a ŽZH.

Navode kako su “na tom putu ostvarenja i izgradnje postavljeni zidovi i brane s kojima smo se nosili koliko smo mogli. U toj borbi oslanjali smo se na pojedince, grupe zaposlenika te na medije-kojima se ponovno zahvaljujemo”.

“Održan je sastanak u Ministarstvu financija ŽZH kojemu su nazočili predsjednik Vlade ŽZH Zdenko Ćosić i Ministar financija Toni Kraljević, te predstavnici Sindikata.

Sastanak je tekao u traženom duhu obostranog uvažavanja s voljom i željom postizanja rješenja. Osim glavnih već poznatih zahtjeva, bilo je govora i o drugim teškoćama i problemima sa kojima se svi skupa nosimo,a osim detekcije utvrđen je način i tempo rješavanja tih problema. Kako smo u proteklom vremenu kritizirali i prozivali, ovoga puta dužni smo pohvaliti članove Vlade jer su se prema nama odnosili, ako ništa drugo, kao prema ljudskim bićima.

Stoga Štrajkački odbor Sindikata odgađa planirane štrajkove do daljnjega, a Sindikat će pristupiti pregovorima s Vladom oko donošenja novog Kolektivnog ugovora”, stoji u dopisu za medije koji potpisuje Vjekoslav Markota, prenosi Vecernji.ba.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.