Thompson: “Ne da neću primiti honorar, nego ga nisam uzeo niti jednom od 1995.”

Ove godine na obilježavanje Dana pobjede, Marko Perković Thompson će pjevati u Slunju, a ne u Kninu kao prijašnjih godina.

U razgovoru za N1, odbio je nagađanja o visokom honoraru kojeg je navodno trebao primiti za nastup u Slunju.

– Ne da neću primiti honorar, nego ga nisam uzeo niti jednom od 1995. pa sve do ove godine. Tako će biti sve dok ću moći nastupati na Danu pobjede.

Držao sam da bi takva gesta trebala biti moja stvar, ali pošto sam prozvan od nekih medija moram istaknuti da je to moj dar. A pridružio mi se i moj kum Mate Bulić, rekao je Thompson. Rekao je kako ga ove godine nitko nije službeno pozvao u Knin te dodao da bi se Dan pobjede trebao slaviti svugdje. – Dan pobjede bi po meni trebalo slaviti svugdje.

To je poruka koju smo mi iz Čavoglava slali godinama. Knin je najveća simbolika i to treba ostati. Ali, ne bi se smjela stvarati atmosfera da ako nismo u Kninu ili Čavoglavama da nismo slavili Dan pobjede. Zato smo sada odlučili ići u druga mjesta, kazao je Thompson.

Na novinarski upit o tome kako je možda pretjerano da se održavaju koncerti i u Slunju i u Kninu zbog financijskog aspekta, rekao je da ne želi komentirati koliko će koje mjesto izdvojiti za obilježavanje Dana pobjede.

Na pitanje zašto koristi uzvik “Za dom spremni” u pjesmi “Čavoglave” za kojeg je prošle godine dobio prekršajnu prijavu, rekao je da je ta pjesma simbol Domovinskog rata te da ne razumije zašto je dobio prijavu baš nakon koncerta u Kninu, a ne za druge mnogobrojne koncerte na kojima je otpjevao “Čavoglave”.

– Ta pjesma je nastala u Domovinskom ratu. Pjevam pjesmu koja je bila simbol Domovinskog rata i danas njeguje sjećanje na Domovinski rat i ne vidim da sam išta prekršio. Vidjet ćemo što će sud na kraju odlučiti. Ja sam Čavoglave pjevao i prije dana Domovinske zahvalnosti u Kninu i poslije.

I nisam nikad dobio prekršajnu prijavu. Zašto baš na taj dan u Kninu jesam, pita se Thompson. Što se tiče njegovog nedolaska na svjedočenje u procesu u slučaju Fimi medija, rekao je da je bio spriječen doći na sud. – Ne, ne.

Imao sam namjeru doći, bio sam spriječen i doći ću kao i prije kad me se pozvalo. Netočno je da namjerno nisam htio i izbjegavao, zaključio je Thompson.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

  • A da Severinu dovedemo da nam pjeva na proslavi Oluje,bi li udbaši,partizanija i srbi bili zadovoljni…Srbi bi jer im je nevjesta,Ranko Ostojić bi jer mu je rodica itd.Antifašisti sa Mesićam na čelu bi bili presretni,Pupovac zadovoljan…Marko pivaj ,tu ti pripadaš i tu ti je misto.Kome se to ne dopada tu ne mora niti biti.NJima nije odgovarala ni oslobodilačka operacija Oluja pa je sada napadom na tebe isto napadaju i sotoniziraju..Kupres od prije par dana je pokazao da hrvati imaju dušu,srce,domoljublje i to nam ne mogu uzeti.2235 Ivana se tu okupilo,feštalo,pivalo i svima lijepo bilo.Nema nereda,nema krkanluka ,to je njima muka…Koliko se okupilo Ivana,domoljuba ovi crveni ne mogu skupiti nigdje.Oni i sada bi igrali Kozaračko kolo i pjevali ,,druže Tito mi ti se kunemo,,..Slavili i slave bitku na Kozari i bitku na Sutjesci a i glumci tih lažiranih filmova im pomrli…Noviju,svoju povijest,obrambeni i oslobodilački,domoljubni rat ne žele da prihvate..O čemu pričati,dok je Mesića,Pusića,Pupovaca,Jovanovića,Stanimirovića i sličnih imati ćemo ovoga cirkusa…LJudi,stoka su na proračunu RH-ke a hodaju okolo,po svijetu i lobiraju protiv svoje države i svog hrvatskog naroda. Mesić u posjeti BiH-ni,svaka prigoda drvlje i kamenje na hrvate.To može samo pokvaren,korumpiran,ucjenjen i lud čovjek raditi u onim godinama…

    • samo da dodam da ima još Ivana koji na raznorazni način nisu mogli doći na Kupres u koju grupu spadam i ja pase možemo smatrat da smo ,,pričuvni sastav,,ZDS……

  • Mesić je ruglo od ljudske vrste i primjer kakav čovje ne treba biti. On je sramota svakog poštenog naroda, jedinke ili bilo koje zajednice. On je veliki meštar sviju hulja i kad jednom krepa , takav će ostati upisan u kolektivnu memoriju naroda koji je imao tu nesreču da živi i proživljava isto vrijeme s tom poluljudskom, polu životinjskom spodobom , koja uglavnom slijedi svoje najniže instikte i prilagođava se okolišu gore nego ikakav kameleon. On je primjer koji u sitnim i najsitnijim ,jedva zamjetnim postavkama Č Darvina ,pokazuje istinitost tvrdnje da neki ljudi (ipak vuku podrijetlo od majmuna , Čita i Orangatuna). Boljeg i slikovito prikazanog primata od njega -jednostavno nema.Primjer za izučavanje i enciklopediju Britanicu.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.