ŽZH mora u pola godine Federaciji BiH platiti 251.760 KM – Jabuka.tv

ŽZH mora u pola godine Federaciji BiH platiti 251.760 KM

Vlada Županije Zapadnohercegovačke, odnosno Ministarstvo financija, u idućih sedam mjeseci treba iznaći 251.760 konvertibilnih maraka kako bi izmirila dugovanja prema Vladi Federacije BiH nastala u proteklih 12 godina.

Riječ je o obvezama proizišlim iz Zakona o izvršenju kaznenih sankcija u Federaciji Bosne i Hercegovine. Kako stoji u Protokolu o načinu izvršenja obveza Vlade ŽZH prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine, ova županija će dug isplaćivati u sedam rata, piše Večernji list.

Prva rata, kako stoji u dokumentu plana otplate duga, trebala bi biti uplaćena već 1. listopada ove godine, i to u iznosu od 76.170 konvertibilnih maraka. Naime, to je iznos dugovanja ŽZH-a Vladi FBiH još iz 2003. godine.

Slijedi 2005. godina za koju je ostalo neizmirenih 58.860 KM, a koje bi Ministarstvo financija ŽZH trebalo uplatiti 1. studenoga ove godine. Prema navedenom planu otplate, početkom prosinca Vlada Federacije BiH očekuje uplatu od nešto više od 46.000 konvertibilnih maraka.

Ostatak dugovanja Vlada ŽZH treba uplatiti najkasnije do 1. travnja 2016. godine.

“Vlada Županije će u potpunosti izvršavati svoje obveze po ovom protokolu, ako se drugačije ne bude zahtijevalo, i neće poduzimati bilo kakve aktivnosti koje imaju učinak izmjene i dopune ili prenošenja ili napuštanja ovog protokola ili bilo koje njegove odredbe”, stoji u dokumentu

“Protokol o načinu izvršenja obveza Vlade ŽZH prema Vladi Federacije Bosne i Hercegovine”.

Nadalje, stoji kako će Vlada Federacije BiH poduzeti sve da budu poduzete sve potrebne aktivnosti kako bi omogućila Vladi županije da izvrši svoju obvezu po ovom protokolu i neće poduzimati, niti će dopustiti da budu poduzete bilo kakve aktivnosti koje bi spriječile ili otežale to izvršenje.

Također, Vlada Federacije je suglasna da neće tražiti naplatu zakonskih zateznih kamata na dospjeli, a neizmireni dug. “Vlada Federacije će, preko Federalnog pravobraniteljstva izvršiti povlačenje tužbe protiv Vlade ŽZH za dug iz ovog protokola u roku od petnaest dana od dana uplate posljednje rate duga iz 2014. godine”, stoji u dokumentu spomenutog protokola, javlja Večernji list.

Svi sporovi koji nastanu na temelju ovog protokola ili u vezi s njim, a koji ne budu riješeni sporazumno, rješavat će se po zakonu Federacije Bosne i Hercegovine pred nadležnim sudom u Širokom Brijegu.

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.