Zračna linija Mostar – Pescara od idućeg tjedna

Redovita charter linija između Grada Mostara i talijanskog Grada Pescare bit će uspostavljena od ponedjeljka, 2. travnja. “Očekujemo da će ovaj let poboljšati kvalitetu usluge Zračne luke Mostar, te da ćemo ove godine imati oko 60 tisuća putnika, za razliku od prethodne kada ih je bilo oko 40 tisuća”, kazao je u izjavi za novinare direktor Zračne luke Mostar Marin Raspudić, nakon sastanka u Gradskoj upravi s talijanskim gostima i gradskim predstavnicima.

Raspudić je istaknuo kako je ova linija veoma važna kako zbog turizma tako i zbog gospodarskih odnosa Mostara i Pescare te kako će se u idućem razdoblju s talijanskom regijom Abruzzo uspostaviti trajniji odnosi tako da letovi iz Pescare idu i prema ostalim destinacijama. Direktor ministarstva za ekonomski razvoj Italije Vicenzo Donatan kazao je kako je uspostavljanje zračne linije između Pescare i Mostara kruna dugogodišnje suradnje koju imaju Regija Abruzzo i Grad Mostar.
Gradonačelnik Bešlić je nakon sastanka izrazio zadovoljstvo uspostavljanjem zračne linije između Pescare i Mostara, kazavši kako je na današnjem sastanku s talijanskim gostima bilo riječi i o drugim projektima.

Riječ je o razvoju gospodarstva, brodskom povezivanju s lukom Ploče, poticanju razvoja Grada Mostara kroz Jadransko-jonsku regiju, te projektu iz oblasti zdravstva, gdje će talijanski liječnici presađivati koštanu srž za ljude iz BiH.

(FENA | jabuka.tv)

5 komentara

  • Ma daj jedva li vi vise uvesti liniju stuttgart – mostar, münchen – mostar, frankfurt – mostar itd. Koliko moramo jos cekati??? Svake godine moram letiti u Split. Molim zracnoj luci u Mostaru, da se to ovog ljeta uvede.

  • Nesposobnijeg aerodroma od mostarskog nema zasigurno u cijeloj Evropi! To muljanje, te teskom mukom uspostavljanje leta za Pescaru je nakon toliko godina poslije rata vise nego smijesno. Zasto se odmah poslije rata nisu uvele prijeratne linije, i zasto se to do danas nije obogatilo, te da se nisko-budget-nim aviokompanijama moze putovati: kako turisti nama, tako i mi svugdje?! Zasto niko ne odgovara za to, zasto niko nije otpusten? Zasto nema na zvanicnoj stranici aerodroma u rubrici “novosti” nikakvih novosti? Zar moram po googlu saznavati o uvodjenju leta? Sram vas bilo, niste zasluzili niti jednu platu koju primate, nego krivicnu prijavu za stetu koju ste napravili razvoju turizma opstine Mostar, te krivicno gonjenje za ogromne troskove koji nastaju domacim i raseljenim licima, ukoliko zele putovati iz ili u Mostar. Nadam se, da cu docekati dan, da vas vidim na optuzenickoj klupi, nesposobnjakovici.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.