Zovko: Turska i Islamska zajednica odigrali su ključnu ulogu u izboru Komšića

Na sjednici Vanjskopolitičkog odbora Europskog parlamenta obavljena je rasprava o BiH u kontekstu održanih Općih izbora u BiH.

Frank Engel iz Kluba zastupnika Europske pučke stranke, koji je predvodio delegaciju EP u BiH, rekao je da su mnoge izjave bile o tome da se pokušavalo utjecati na birače, čak i prijetnjama poput “automobil će vam biti siguran ako učinite pravu stvar”, prenosi Klix.ba.

On je kazao kako im je rečeno da je ovo bila najprljavija izborna kampanja u povijesti ove zemlje.

Zastupnica iz Hrvatske Željana Zovko je kazala da Hrvatska želi najbolje toj zemlji, naglasivši da je jedino rješenje za BiH federalizacija.

Imali smo posjet Erdogana godinu prije izbora i trebamo poentirati da je Turska igrala najjaču ulogu u izboru Željka Komšića za člana Predsjedništva BiH. Islamska zajednica je instruirala kako da se glasa za hrvatskog člana tako da je Komšić izabran, većinski, bošnjačkim glasovima, rekla je Zovko.

Zastupnik iz Hrvatske Tonino Picula kazao je da, iako je odlukom Ustavnog suda trebalo izmjeniti Izborni zakon, to se nije dogodilo.

Smatra da izvještaj treba sadržavati temeljni uzrok većine problema, a to je sve nefunkcionalniji daytonski ustav.

Islamska zajednica odgovorila Zovko: Ovo je nastavak zlonamjerne kampanje

(www.jabuka.tv)


3 komentara

  • Birački spiskovi su odlučili Komšića za predsjednika. Kada to odgovara kradezenjarama onda su one OK, a kada se okrenu kontra onda to nije u “interesu hrvatskoga naroda”. Daj kradezenjare ne kenjajte više. Dobro znate da na biračkim spiskovima ima nekih 500 tisuća do 600 tisuća islamista više nego što može biti na temelju popisa stanovnika koji je također uvećan kod njih za preko 30% i o svemu tome ste šutili dok ste sa njima sačinjavali vlast, a kada vas sjeba’še onda “kuku-lele”, a o stvarnim problemima izbjegavate progovoriti. U svim općinama sa islamskom većinom ima više glasača nego stanovnika i vi kradezenjare o tome šutite, jer ste i vi tvorci izbornih listi na teritoriji pod svojom kontrolom, a koje vam omogućavaju “povjesne” pobjede, ondosno krađe iza 19:00 sati. Svaka budala može to spoznati i potrebno je samo da klikne na CIK stranicu i prozove svako biračko mjesto sa hrvatskom većinom i pogleda preferencije koje kradezenjare dodjeljuje sami sebe poslije završetka glasovanja. Pa da nije toga niti ova nikada ne bi vidjela bilo kakvu političku funkciju, a sada sa visoka docira i laže i prikriva stvarne probleme. Pa pratri sa oltara 30 godina kokodaču o glasovanju za kradezenjare, pa po istom modelu i hodže grokoću o glasovanju za Komšića kako bi “očuvali” jednu i jedinu. Ne zna se koje je veće đub’e od ovih dviju partija i njenih članova, koje će sutra ponovo koalirati, a mi bi se trebali tome šuteći pokoravati. Iš Željana, iš nazad u kokošinjac iz kojega te drug Gago povremeno pušta da kokodačeš.

    2
    1

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.