Zmije vrebaju: Širokobriježanin uočio poskoka nedaleko od svoje kuće – Jabuka.tv

Zmije vrebaju: Širokobriježanin uočio poskoka nedaleko od svoje kuće

Stanke između pljuskova u Hercegovini ovih dana većina je iskoristila za izlazak u prirodu i šetnje. Ove godine nije bilo dužih sunčanih razdoblja, tako da je većina ljudi i dalje željna boravka u prirodi nakon zimske pauze.

Slike koje je za Pogled.ba poslao čitatelj upozoravaju kako treba biti iznimno oprezan tijekom boravka na otvorenom. On je samo 15-ak metara od svoje kuće u blizini Širokog Brijega “naletio” na poskoka, najotrovniju zmiju u Europi.

Na svu sreću, uočio ju je na vrijeme i bio brži od nje, ali ipak, zabrinjava činjenica da zmije dolaze tako blizu kuća. Mnogi vole reći kako zmije već godinama ostaju budne čak i tijekom zime zbog izostanka niskih temperatura, ali ova informacija ipak jasno govori kako su zmije aktivne i kako treba biti oprezan tijekom boravka u prirodi.

Bujanje vegetacije idućih tjedana samo će dodatno pogoršati situaciju, učiniti da je teže primijetiti zmije i povećati mogućnosti zmijskih ujeda.

Stoga, ako idete na područja gdje ima zmija obavezno obujte čizme, pazite ima li što na granama koje su vam u blizini i ne bi loše bilo da pročitate savjete što treba raditi u slučaju ujeda zmije.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.