Sjećanje na žrtve: Održana komemoracija u Jasenovcu

Predsjednik Vlade RH Andrej Plenković te predsjednik Sabora Gordan Jandroković sudjelovali su na komemoraciji u znak sjećanja na žrtve logora Jasenovac, kao i preživjele zatočenice i zatočenike logora, u spomen-području Jasenovac.

Jandroković je odbacio tvrdnje da se Vlada RH više bavila komemoracijom u Bleiburgu nego u Jasenovcu, istaknuvši da ova Vlada čini velike napore kako bi se umanjile društvene napetosti i komemorirali žrtvu, a posebno veliki napor oko toga uložen je i ove godine.

Moja poruka je da pokušamo shvatiti jedni druge, da uvažavamo bol i patnju svih onih koji imaju svoje gubitke, posebno onih koji su ubijani na različitim stratištima, pa tako i ovdje u Jasenovcu, to je moj apel – da bolje razumijemo jedni druge, rekao je Jandroković.

Naglasio je da se hrvatski državni vrh u Jasenovac danas došao pokloniti žrtvi ljudi koji su nevini ubijeni zbog svoje vjere, nacije, političkog uvjerenja.

To je bio zločin ustaškog režima koji treba jasno osuditi, poslati poruku posebno mlađim naraštajima da sloboda, demokracija i mir nisu dani sami po sebi, da zlo postoji oko nas i da se protiv njega moramo boriti, poručio je Jandroković i dodao da bi volio da nema podjela i da je više uključivosti i razumijevanja u društvu, prenosi Dnevnik.ba.

Uz predsjednika Vlade RH bili su potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar, ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, ministar pravosuđa Dražen Bošnjaković, ministar državne imovine Goran Marić, ministar uprave Lovro Kuščević, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak te ministrica kulture Nina Obuljen Koržinek.

(www.jabuka.tv)


4 komentara

  • Avaj, što ne povedoste stoku ljevičarsku crvenu (anti)fašističku zajedno sa sobom ,pa bi vi mogli iz VLADE proslaviti i prisjetit se Ustaških zločina iz mlađeg kamenog doba kao i onih iz ledenog doba kada su Ustaše počinile genocid nad dinosaurima i ostalim nemanima iz pretpovijesnog doba a drugovi crveni fašisti,oni s zvijezdom petokrakom iz Pogane Vlajke kao i oni drugu dragi im istomišljenici s četničkom kokardom mogli su usput proslaviti Jubilej od prije 28godina.Jubilej balvan revolucije kojom su počeli srbočetničku agresiju na Hrvatsku.
    Tako bi se jednim udarcem ubile dvije ustaške muhe, em komemoracija za sve žrtve ustaškog režima od mlađeg kamenog doba pa do prvoboraca spetokrakom ili bez nje, koji bi proslavili Dan ustanka u RH ili točnije rečeno Jubilej Balvan Revolucije.

    9
    2

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.