Zmaj od Šipova pustio stoku da hoda gradom i upada u dvorišta ljudi

Neobična i bizarna situacija odvija se na ulicama Šipova, gdje se krdo krava, bikova, ali i konja opušteno kreće glavnim ulicama ove općine, pokušavajući da se domogne bilo kakve hrane te građane dovodi u opasnost, objavile su Nezavisne novine navodeći da se, prema tvrdnjama Šipovljana, radi o nekoliko desetina zapuštenih životinja vlasnika Ilije Grahovca, javnosti poznatoga kao Zmaj od Šipova.

Iz inspekcije kažu da više ne znaju što im je činiti, jer on ignorira prekršajne naloge, a ignorirao je i novinare. Nezavisne tvrde da ovo nije prvi put da gladne krave, bikovi i konji u potrazi za hranom silaze sa snijegom prekrivenih pašnjaka, gdje ih i zimi ostavlja, i tako gladne hodaju ulicama zauzimajući glavne prometnice i dovodeći u opasnost vozače i pješake, a posebno djecu.

Na snimkama i fotografijama se jasno vide bikovi i krave koji opušteno ulaze u kružni tok dok pored njih trče djeca, te kako životinje traže bilo kakvu zelenu travku tik ispred općinskih institucija, pišu Nezavisne novine, dodajući i ispovijest jedne mještanke koja se od straha paralizirala kad su joj Zmajeve životinje upale u dvorište.

Rajko Vujnić, šef Odjela za inspekcijske poslove u općini, potvrdio je za Nezavisne da je ovaj problem vrlo specifičan te da su uradili sve što je u njihovoj nadležnosti i potražili pomoć policije, jer sami ne mogu riješiti neugodnu situaciju sa stokom Ilije Grahovca.

 

Nije to prvi put, mi smo mu i ranije upućivali prekršajne naloge, ali radi se o jednoj specifičnoj osobi i jako je teško s njim surađivati. Pisali smo prekršajne naloge, izdali rješenje o zabrani, ali, znate, radi se o čovjeku kojem ništa ne znači prekršajni nalog, kazao je Vujnić.

Dodaje da su tijekom vikenda ponovno reagirali u suradnji s policijom te da su inspekciji vezane ruke jer fizički nisu u mogućnosti ukloniti životinje s ulica.

On obeća da će ih odvesti negdje dalje od grada, čak ih jedno vrijeme zimus nije bilo, ali, evo, opet su se vratile sada kako je pao snijeg i nemaju hrane, kaže Vujnić.

Na ovaj problem ukazao je i Zlatko Keleč, samostalni vijećnik u Skupštini općine Šipovo, koji je veterinar, te je putem otvorenoga pisma apelirao da se pod hitno poduzmu mjere i stoka skloni s ulica.

Zašto se ništa ne poduzima po pitanju posljednjih događaja, gdje raspuštena goveda slobodno hodaju ulicama našega lijepoga grada i iz kojih razloga životinje lutaju gradom? Postavljam pitanje dokle više da budemo predmet izrugivanja? U ime svih građana apeliram na one koji su nadležni da vrate Šipovu dostojanstvo radi budućih generacija, naglasio je Keleč.

(www.jabuka.tv)


17 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.