Šest osoba uhićeno zbog serije krađa u Banjoj Luci

Zbog serije teških krađa i krađa, banjolučka policija u akciji “Koral” uhitila je šest državljana Srbije.

Nezavisne novine neslužbeno doznaju da su uhićeni Duško N. (23) i Katica J. (52) iz Sombora, te Medena P. (20), Snježana N. (32), Miroslav J. (31) i Savica P. (28) iz Rume.

Krađe i teške krađe izvedene su uglavnom na području Banje Luke, Prnjavora, Laktaša i Čelinca.

Evidentirane su od 1. siječnja do 23. ožujka i u pitanju je ukupno deset kaznenih djela, s tim što je još jedno zabilježeno na području PU Mrkonjić Grad, a dva na području PU Gradiška.

Oni se sumnjiče da su Golfom, Jugom i Fiatom dolazili do kuća, te da su, ako primijete da nema vlasnika, obijali prozore ili ulazna vrata, ulazili i krali novac, zlatni nakit i oružje.

U slučajevima kada primijete vlasnika, osumnjičeni su dolazili do ulaznih vrata, nudili razne usluge proricanja sudbine, kao i prodaje odjevnih i ljekovitih predmeta. Kada ih vlasnik pusti u kuću, žene, uz prethodni dogovor, zapričavaju ukućane, dok jedan od osumnjičenih, uz izgovor da mora u toalet, iskoristi nepažnju i ukrade novac i zlatni nakit, kazali su iz policije.

Osumnjičeni su ukradeni novac trošili, a zlato preprodavali u zlatarnicama, prenose Nezavisne novine.

Ukupna šteta pričinjena ovim kaznenim djelima iznosi oko 12.500 KM, priopćila je Marija Markanović, glasnogovornica PU Banja Luka.

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.