Zločinačka udruga: Razbijen lanac krijumčara migranata iz BiH u Hrvatsku – Jabuka.tv

Zločinačka udruga: Razbijen lanac krijumčara migranata iz BiH u Hrvatsku

Hrvatska policija i USKOK razbili su lanac krijumčarenja ljudima u kojem je 12 osumnjičenih pripadnika zločinačke udruge od prosinca prošle do travnja ove godine u Hrvatsku navodno prokrijumčarilo najmanje 150 stranaca.

Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić potvrdila je Hini da je u tijeku kriminalističko istraživanje vezano uz počinjenje više kaznenih djela protuzakonitoga ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj ili nekoj drugoj članici Schengenskoga sporazuma. Istraživanje provode policijski službenici PU zagrebačke u suradnji s PNUSKOK-om, a u koordinaciji sa Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta te Graničnom policijom BiH.

Nakon više mjeseci istraživanja policija je osumnjičila 11 hrvatskih i jednoga bosanskohercegovačkoga državljana, u dobi od 23 do 71 godine, među kojima su i dvije žene.

Policija sumnja da su se u najmanje 25 događaja povezali u zločinačku udrugu i od prosinca 2017. do travnja ove godine organizirali krijumčarenje i prijevoz najmanje 150 stranaca s područja Bihaća i Velike Kladuše u Hrvatsku, prenosi Fena.

Osumnjičeni su u organizaciji navodno sudjelovali za nagrade od 350 do 2.800 eura, ovisno o statusu. Migranti su u Hrvatsku, kako se doznaje, ulazili iz BiH kod Vaganca, Petrove Gore, Cetingrada ili Maljevca, odakle bi ih prevozili prema Zagrebu.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.