Zidane predstavio službenu loptu EURO-a 2016.

Nešto više od šest mjeseci prije početka Europskog prvenstva u Francuskoj, legenda francuskog nogometa Zinedine Zidane predstavio je Beau Jeu, službenu loptu s kojom će se igrati prvi dio EURO-a.

Zidane je Beau Jeu, što u prijevodu znači prekrasna igra, predstavio na svojem osobnom Instagram profilu. Zanimljivo, ovom loptom će se igrati samo utakmice grupne faze natjecanja.

Naime, prvi put u povijesti EP-a, Adidas će dizajnirati dvije lopte za EURO – jednu za natjecanje po skupinama, a drugu za nokaut fazu. Beau Jeu sadrži plavu, bijelu i crvenu boju s francuske zastave, kao i vidljiv natpis E-U-R-O, te brojke 2-0-1-6.

U razvoju lopte, koji je trajao duže od 18 mjeseci, Adidas je preuzeo najbolje elemente popularne, ali i najispitivanije lopte dosad Brazuce. Do kraja godine nacionalni savezi dobit će Prekrasnu igru kako bi svi igrači mogli trenirati i igrati s loptom prije početka turnira.

Zvijezda Real Madrida i velške reprezentacije Gareth Bale već je imao priliku testirati loptu i bio je pun pohvala: Testirao sam Beau Jeu i lopta ima briljantnu izvedbu. Ne mogu dočekati početak turnira.

(Goal.com)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.