Fahrudin Radončić preuzima ministarstvo prometa i komunikacija

Lideri Stranke demokratske akcije, Saveza za bolju budućnost i Hrvatske demokratske zajednice BiH Bakir Izetbegović, Fahrudin Radončić i Dragan Čović dogovorili su u Mostaru dinamiku rekonstrukcije Vijeća ministara BiH, u skladu s novom parlamentarnom većinom koja je preuzela vlast u Federaciji BiH.

Na sastanku je razriješena i dilema oko angažmana lidera SBB-a Fahrudina Radončića u novom sazivu Vijeća ministara BiH.

U nekim medijima ranije se spominjalo da je Radončić zainteresiran za ministarstvo sigurnosti ili pak ministarstvo pravde, te da je na tu temu već razgovarao s koalicijskim partnerima.

No, kako Slobodna Bosna doznaje iz pouzdanih izvora, Radončić će biti kandidiran za ministra prometa i komunikacija u Vijeću ministra BiH, na dužnost koju trenutno obnaša kadar Demokratske fronte Slavko Matanović.

Kako doznaje ovaj list, Radončić je načelno prihvatio kandidaturu a s prijedlogom su se složili i koalicijski partneri – Dragan Čović i Bakir Izetbegović.

U Vijeću ministara BiH, Radončićev SBB kandidirat će i zamjenika ministra obrane, koji će tu dužnost preuzeti od Emira Suljagića. SBB-ov kandidat za tu dužnost još nije utvrđen a navodno se na popisu potencijalnih kandidata nalaze tri imena iz najužeg rukovodstva SBB-a.

(Slobodna Bosna)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.