Žene dnevno izgovore skoro tri puta više riječi nego muškarci

Mit o tome da žene govore više od muškaraca dobio je potvrdu u istraživanju koje je pratilo svakodnevne situacije oba spola.

Vječno pitanje o broju riječi koje dnevno izgovaraju muškarci i žene dobilo je prilično precizan odgovor u istraživanju koje je pratilo 150 odraslih osoba u privatnom i poslovnom životu – žene dnevno izgovaraju 20 tisuća riječi, a muškarci samo 7 tisuća.

Uz tu, prilično veliku razliku, muškarci i žene više ili manje govore u različitim situacijama, pa tako žene više govore za vrijeme pauze na poslu, no kad rade, puno su posvećenije poslu od muškaraca.

S druge strane, muškarci više govore kad rade, dok pauzu koriste za uživanje u malim zadovoljstvima – kavi, cigareti ili dobrom sendviču.

Žene također velik dio riječi izgovaraju tijekom telefonskih trač partija s prijateljicama, dok su muškarci razgovorljiviji na piću nakon posla ili tijekom raznih tjelesnih aktivnosti, od teretane do nogometa s prijateljima.

Sve u svemu, okolina igra veliku ulogu u razgovorljivosti spolova, pa kad vidite da vam draga naziva prijateljicu, slobodno se dogovorite s dečkima za partiju nogometa, neće ni primjetiti da vas nema.

(metro-portal.hr)

Nema komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.