Zbog ovog bezazlenog detalja na odjeći mogu vas izbaciti s aviona

Zbog jednog detalja na odjeći možete biti spriječeni ući u avion. Stroga pravila putovanja avionom uvedena su zbog sigurnosti putnika, ali i kako bi se osiguralo da avion poleti na vrijeme.

Zabrana tekućine u ručnoj prtljazi i to da na aerodromu morate biti najmanje dva sata prije polijetanja aviona dobro su poznate mjere gotovo svim putnicima, prenosi britanski Express.

Ipak, postoje i pravila o kojima se ne govori često, ali zbog kojih, ako ih prekrše, putnici mogu biti vraćeni s leta.

Jedna aerodromska službenica objavila je popis “skrivenih” pravila koja vam mogu, u najmanju ruku, zakomplicirati planove, a na koje, kako je istaknula, mnogi ne obraćaju pažnju.

Tako je navela da komad odjeće na vama može biti razlog da ne uđete u avion.

Nemojte nositi majice s nepristojnim riječima, napisala je, “možemo vas udaljiti s leta ako na majici imate ružne riječi.”

Mnogi razmišljaju da je to “samo majica s nekim duhovitim natpisom”, ali u ovom slučaju može predstavljati nepremostivu prepreku da nastavite putovanje.

Aviokompanija Virgin lay poručuje da ne dozvoljava odjeću koja sadrži uvredljive riječi ili simbole.

Ako ne poštujete minimum pravila oblačenja, bit ćete spriječeni nastaviti let, sve dok se ne obučete prihvatljivo, priopćila je svojevremeno kompanija.

S druge strane, British Airways ne određuje putnicima što smiju, a što ne  smiju obući.

Ne određujemo dress code za putnike u bilo kojoj klasi, priopćio je glasnogovornik British Airwaysa, prenosi Index.

Pojedine niskobudžetne kompanije kao što su Ryanair ili EasyJet također ne spominju na svojim web stranicama dress code za putnike. Ipak, kada krenete na put, razmislite je li neophodno da na sebi imate provokativnu majicu koja bi nekog mogla uvrijediti.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.