Zbog malverzacija klaonici iz Posušja zabranjen izvoz junetine u Tursku – Jabuka.tv

Zbog malverzacija klaonici iz Posušja zabranjen izvoz junetine u Tursku

Direktor Ureda za veterinarstvo BiH Ljubomir Kalaba izjavio je da je zbog određenih malverzacija u dvije klaonice na području Federacije BiH privremeno obustavljen izvoz junećeg mesa u Tursku.

Zbog toga će da će idućeg tjedna biti donesena odluka o daljnjim koracima, javlja BHRT.

Otkup i klanje nisu zabranjeni, ali je izvoz zato što smo imali informacije o određenim malverzacijama koje se rade i to upravo ispitujemo, pa ćemo vas obavijestiti kada bude završena istraga, rekao je Kalaba.

On je objasnio da je klanje junadi za izvoz mesa u Tursku obavljano u dvije klaonice i da je Ured naredio da se obustavi potpisivanje veterinarskih certifikata, jer su primijetili određene nepravilnosti.

Kalaba je naveo da je riječ o klaonicama “Šišović” iz Rakitna, nedaleko od Posušja i “Bajra” kod Travnika.

Većinom je riječ o tome da nisu ispoštovali uputstvo koje je izdao Ured o izvozu mesa goveda za Tursku, nisu najavljivali klanja u razdoblju kada je trebalo i imali smo informaciju od raznih udruženja da je došlo do uvoza mesa iz Srbije i drugih zemalja i da se to miješa, što upravo ispitujemo, rekao je Kalaba.

On je najavio da će idućeg tjedna imati sastanke, nakon čega će biti odlučeno hoće li će ponovno biti dopušten izvoz ili će se nastaviti s istražnim radnjama.

Idućeg tjedna će se znati više i donijeti odluka šta će se dalje preduzeti, zaključio je Kalaba.

Ugrožen izvoz mesa iz BiH u Tursku

(www.jabuka.tv)


32 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.