Završeni Dani berbe grožđa u Čitluku: “Brotnjo, najveće vinogorje u BiH, treba nastaviti razvijati”

Na Broćanskom trgu u Čitluku, večeras je održana završna svečanost obilježavanja tradicionalne turističko-kulturne i gospodarstvene manifestacije “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2018.”

”Od srca vas sve pozdravljam u želji da razumijemo da je ovo povijesno vrijeme za hrvatski narod i da nam je danas bitnije nego ikada”, rekao je član Predsjedništva dr. Dragan Čović, kao visoki pokrovitelj manifestacije.

Na manifestaciji se obratila i Jelka Milićević, ministrica financija u Vladi FBiH. U ime organizacijskog odbora manifestacije “Dani berbe grožđa – Brotnjo 2018.“, nazočne je pozdravio i načelnik načelnik općine Čitluk Marin Radišić.

Načelnik je rekao kako je ove godine loza odlična i imaju vrhunska vina, za razliku od prošle godine koja je bila loša za vinare, navodi se između ostalog u priopćenju Ureda za informiranje HDZ-a BiH.

Truditi ćemo se razvijati vinogradarstvo i dalje na ovim područjima, poručio je načelnik Radišić.

Slavlje je potom nastavljeno tradicionalnom smotrom folklora i kušanjem vina, a svemu tome je prethodio i tradicionalni mimohod kulturno-umjetničkih društava iz BiH i Hrvatske od čitlučke Srednje škole do Broćanskog trga, gdje je, u nazočnosti brojnih posjetitelja, upriličeno svečano zatvaranje 63. dana berbe grožđa – Brotnjo 2018.

(www.jabuka.tv)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.